Επί ποδός παραμένουν οι αγρότες, με τις συναντήσεις των εκπροσώπων των μπλόκων τους που είναι προγραμματισμένες για σήμερα Τρίτη να κρίνουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους σε όλη τη χώρα.


Για τις 12.00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, ενώ σε σύσκεψη καλεί και η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων για την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Άνοιγμα του τελωνείου Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο αγρότες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το επ' αόριστον κλείσιμο του τελωνείου ισχύει, αλλά εφόσον επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην άλλη πλευρά, θα ανοίγουν το πέρασμα.

Στο μεταξύ, σε επ' αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βέροια επί της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας, προχώρησαν λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας οι συμμετέχοντες σ' αυτόν, αριθμώντας πάνω από 700 τρακτέρ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, σήμερα στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ δήλωσε ότι «δεν θα συμμετέχουμε στη συνάντηση των μπλόκων στο συνεδριακό κέντρο στη Σίνδο, στις 12.00 το μεσημέρι».

Η πλειονότητα των οργανώσεων αγροτών προσανατολίζονται σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται για τις 28 Ιανουαρίου 2016, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica». 

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο τον αποκλεισμό των δρόμων τη Δευτέρα στις 19.00-21.00 στα περισσότερα σημεία που έχουν στηθεί μπλόκα, το πρόγραμμα των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το μεσημέρι (12.00-14.00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.