Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Οι αλλαγές στο καθεστώς των 100 δόσεων, που πνίγουν όσους μπήκαν κι όσους δεν μπήκαν στη ρύθμιση, αλλά και η διαπραγμάτευση, που θα είναι... ατελείωτη
(ως το 2059 θα κρατήσει, πλέον, το πρόγραμμα του ESM) είναι τα βασικά θέματα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Όλα τα μεγάλα ονόματα της UBS

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ αυτών που έβγαλαν τα χρήματά τους από τη χώρα και περιλαμβάνονται στη λίστα της UBS, είναι «καναλάρχης, 3 πρώην υπουργοί, νυν βουλευτές από όλα τα κόμματα, κοτοπουλάς, μεγαλογιατρός, σύζυγος παρουσιάστριας ειδήσεων, πρωινός μεγαλοπαρουσιαστής εκπομπής, αρχηγός πολιτικού κόμματος, εφοπλιστής, μεγαλοδημοσιογράφος και μεγαλοδικηγόροι».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Στήνουν παγίδα με τις αποδείξεις

Η εφημερίδα τονίζει: «Οι απίστευτες παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών για τη συλλογή αποδείξεων και το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με τη γενικευμένη χρήση πλαστικού χρήματος έχουν προκαλέσει ένα απίστευτο αλαλούμ, δοκιμάζοντας τα νεύρα των φορολογουμένων. Επίσης, επιφέρουν τον κίνδυνο όσοι δεν συλλέξουν αποδείξεις να φορολογηθούν υπέρμετρα, αφού δεν θα έχουν τις απαιτούμενες, δαπάνες για την έκπτωση φόρου».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δεσμά έως το 2059"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όμηρος των Ευρωπαίων δανειστών της ως το 2059 θα παραμείνει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής της δανειακής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς τη χώρα μας".

ΕΘΝΟΣ: "Φθηνή γη σε αγρότες-κτηνοτρόφους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραχώρηση αγροτικής γης του Δημοσίου σε γεωργούς και κτηνοτρόφους έναντι προνομιακού τιμήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Υπερμνημόνιο με ονόματα και υποχρεωτικό το «σφράγισμα» έως τον Ιούνιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τις νέες ηλεκτρονικές, βιομετρικές ταυτότητες 666 στην Ελλάδα, θα είναι υποχρεωμένοι μέχρι τον Ιούνιο να τις παραλάβουν όλοι οι Έλληνες, γιατί τους εκβιάζει η Αμερική».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Παγίδα" στη ρύθμιση χρεών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δυσκολότερη η υπαγωγή νέων ληξιπρόθεσμων χρεών της εφορίας στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τους παλαιούς οφειλέτες. Οι φορολογούμενοι που ήδη βρίσκονται στις 100 δόσεις και θέλουν να τακτοποιήσουν καινούργιες οφειλές απειλούνται με "αποβολή" ή με πληρωμή-εξπρές σε 3-5 μήνες".

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ: Βγάζει πρόεδρο της ΝΔ

«Είναι ξεκάθαρο πλέον μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Θεσσαλονίκη ότι τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα τον βγάλει η Μακεδονία. Και δεν είναι υπερβολή καθώς, τα τελευταία 24ωρα, η νύφη του βορρά έγινε κέντρο διαβουλεύσεων και συναντήσεων τόσο στο παρασκήνιο όσο και στο προσκήνιο», βαυκαλίζεται η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: "Αέναος και πάλι η διαπραγμάτευσις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρώτο εξάμηνο του 2015 εξαντλήθηκε σε μια "αέναη διαπραγμάτευση"-όπως την ονόμασε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας -που οδήγησε τελικά στο τρίτο μνημόνιο της 12ης Ιουλίου, το οποίο υλοποιήθηκε νομοθετικά στον βασικό κορμό στις 14 Αυγούστου στην Βουλή".

Η ΑΥΓΗ: "Ενα βήμα μπροστά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θετικοί στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (1%-1,5%) που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθούν μειώσεις συντάξεων, οι οποίες θα επιδρούσαν αρνητικά και στο οικονομικό κλίμα, εμφανίστηκαν οι εργοδοτικοί φορείς στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα και τον Γ. Κατρούγκαλο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Άπό το Μαξίμου οι πρώτες διορθώσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εντολή από το μέγαρο Μαξίμου για διόρθωση των αστοχιών του ασφαλιστικού νομοσχεδίου όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους αμειβόμενους με μπλοκάκι. Ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει τις σχετικές μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αναζητώντας τη χρυσή τομή

Για το ασφαλιστικό μιλά η εφημερίδα και επισημαίνει: «Σφοδρές οι αντιδράσεις από όλη την αντιπολίτευση. Αποδέχονται τμήμα της επιβάρυνσης οι εργοδότες. Τη στήριξη των εργοδοτικών οργανώσεων στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών εξασφάλισε χθες η κυβέρνηση, αν και αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας έως και 6,5 δισ.».


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με τη βούλα των εργοδοτών οι νέες ανατροπές"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε συνάντηση χτες με τον πρωθυπουργό, οι εργοδοτικές Ενώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) συμφώνησαν στην προσωρινή αύξηση των εισφορών, με αντάλλαγμα μέτρα βελτίωσης του "επιχειρηματικού περιβάλλοντος". Ζητώντας, δηλαδή, νέες διευκολύνσεις, φοροαπαλλαγές κ.ά., που θα πληρώσει πάλι ο λαός".

ΤΑ ΝΕΑ: "1,5% βήμα μπροστά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη έναντι των δανειστών θα υποδεχθεί η κυβέρνηση την τρόικα στην Αθήνα, μετά την εξασφάλιση της συναίνεσης των εργοδοτών στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Βεβαίως, κυβέρνηση και εργοδότες δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το ύψος της αύξσησης της εργοδοτικής εισφοράς - άλλωστε, όλα θα εξαρτηθούν από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θρίλερ με άγριο έγκλημα και αρπαγή 4χρονου παιδιού

Στο έγκλημα της Ορμύλιας στη Χαλκιδική αναφέρεται η εφημερίδα, όπου ένας άνδρας δολοφόνησε την πρώην γυναίκα του και απήγαγε το 4χρονο παιδί του.

ESPRESSO: Bόμβα για την 4χρονη που πέθανε από κρεατάκια

«Σε αποκαλύψεις-σοκ για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο χειρουργείο μετά την επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια, η οποία τελικά στοίχισε τη ζωή στην Λ 4χρονη Μελίνα, προχώρησε η επιμελήτρια αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Μετά και τις περιγραφές-βόμβα της αναισθησιολόγου, ο πατέρας του κοριτσιού Μάνος Παρασκάκης από τη Νεάπολη Λασιθίου επιμένει ότι τις κρίσιμες ώρες δεν του είπαν όλη την αλήθεια για την κατάσταση του παιδιού του», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Τα εκατομμύρια του Παπασταύρου φίλου του Σαμαρά προσπάθησαν να γλιτώσουν οι 2 εισαγγελείς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μανιφέστο-φωτιά που εξέδωσε χθες η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, πρόκειται για τη μεγάλη δικαστική ένωση που περιλαμβάνει δικαστές και εισαγγελείς, αποτελεί κόλαφο για τους προστάτες των φοροφυγάδων και των μιζαδόρων που ξέπλεναν και φυγάδευαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό, ενώ σηματοδοτεί και τη νέα εποχή στη Δικαιοσύνη, που δείχνει πλέον αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να τσακίσει το παλιό αμαρτωλό σύστημα που έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση χρεοκοπίας".

STAR PRESS: Έσφαξε τη γυναίκα του μπροστά στο γιο τους

Στο έγκλημα της Χαλκιδικής αναφέρεται η εφημερίδα και υπογραμμίζει: «Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την κεντρική Μακεδονία για το μανιακό Αλβανό που έσφαξε την εν διαστάσει σύζυγο του και απήγαγε το 4,5 χρόνων παιδί του, έχει εξαπολύσει η Αστυνομία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόβοι για νέα κρίση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου κατά 12% μέσα σε λίγες συνεδριάσεις δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, με τον Τζορτζ Σόρος να προειδοποιεί για νέα κρίση, ανάλογη με αυτή του 2008".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιοι θα πληρώσουν το 1 δισ."


Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νομοσχέδιο θα πρέπει να φέρει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις για να εξοικονομηθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ, περικοπές στο ΕΚΑΣ που θα αποδώσουν 223 εκατ. ευρώ, "κούρεμα" στο μέρισμα που διανέμει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων αλλά και αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών".

Σχόλια