Ένα ημίχρονο έπαιξε καλύτερα ο ΠΑΟΚ και, φυσικά, τα 45' δεν έφθαναν για να κερδίσει το παιχνίδι. Δίκαια ισοφαρίστηκε και δίκαια θα υποστεί και τιμωρία, αφού στο τέλος κάποιος έξυπνος πέτυχε με αντικείμενο τον Λαζαρίδη στο κεφάλι...

Στα πρώτα 45, αν και ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με ελλείψεις στο παιχνίδι, έπαιζε γρήγορα, από τα πλάγια και από τα άκρα, με τους Ροντρίγκες, Μακ και Ζάιρο (όσο έπαιξε γιατί στο 25 τραυματίστηκε και αποχώρησε) σε κέφια. Κέφια, όμως, έχει κι ο Πέλκας, που στο πρώτο μέρος δημιουργούσε στον άξονα, ενώ προσπαθούσε πολύ πολύ να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι, στο πρώτο μέρος, δεν έδειξαν τίποτα. Έκαναν μόλις δύο τελικές κι απ αυτές, στη μία η μπάλα κατέληξε στην... Αγία Βαρβάρα, ενώ στην άλλη το σουτ κόντραρε κι έφθασε μαλακά και ψηλοκρεμαστά στα χέρια του Βελλίδη.

Στο β μέρος, όμως, όλα άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να "πάρουν κάτι" από το παιχνίδι και σ' αυτό βοήθησαν δύο παράγοντες: Ο τραυματισμός του Ροντρίγκες, που αποχώρησε και η επιμονή του Τούντορ να πάρει τον Πέλκα από το κέντρο και να τον βάλει αριστερά. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ χάθηκε, σταμάτησε να δημιουργεί, η ομάδα οπισθοχώρησε και ο Ατρόμητος πίεζε.

Κι όμως, θα μπορούσε να είχε άλλη εξέλιξη το παιχνίδι. Ο Μακ πέτυχε γκολ από κανονική θέση, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο παίκτης υποδείχτηκε -εσφαλμένα- σε θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής πήρε το... αίμα του πίσω για το αμφισβητούμενο 1-0 του ίδιου παίκτη (η φάση είναι οριακή...)

Έτσι, αντί για να γράψει ο φωτεινός πίνακας της Τούμπας 2-1, λίγο αργότερα έγραφε 1-1, αφού, για άλλη μία φορά, ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά σε στημένη φάση. Όλοι έχασαν τους παίκτες τους, ο Λαζαρίδης με έξυπνη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι ο Ατρόμητος δραπέτευσε με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Μια κουβέντα για το τέλος: Τραγική η διαιτησία του Παππά...

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Σκόρερ: 3' Μακ / 80' Λαζαρίδης
Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς, Χασάν Κούλα, Χρήστος Μπαλτάς, 4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
Κίτρινες: 31' Μακ, 69' Πέλκας / 34΄Μπίτολο, 78' Κεϊτά, 90+2 Μπάρκας
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ:  Βελλίδης, Κοροβέσης, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Πέλκας, Τζιόλης, Ροντρίγκες(56' Γκολάσα), Μακ, Ζάιρο(27' Μυστακίδης).
Στον πάγκο οι: Μελίσσας, Σκόνδρας, Γκολάσα, Μαλεζάς, Κάτσε, Μυστακίδης, Σάμπο.
Ατρόμητος:  Μπαρκάς, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Βίτολο, Stojcev, Ούμπιντες, Κεϊτά, Μπάλλας(46' Μπρίτο), Ναπολεόνι(86' Κοντοές), Λε Ταλέκ(64' Παπαδόπουλος)
Στον πάγκο οι: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Κούρος, Μπρίτο, Λημνιός, Γρόντης, Παπαδόπουλος.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό