Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρου ο συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη την Κυριακή σε αγροτική περιοχή, έξω από την Ορμύλια της Χαλκιδικής.

Φέρεται να ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου τους. 

Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τον βαρύνει, σχηματίζεται επιπλέον δικογραφία για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής. 

Όπως ανέφερε στον ANT1 o κ.Μαυρομάτης παππούς του 4χρονου Φοίβου ο συζυγοκτόνος έλεγε στο Φοίβο ότι δεν είναι αδέλφια με το 6χρονο Ιάσωνα (το άλλο παιδί του ζευγαριού) και όταν ο μικρός ζήταγε την μητέρα του, έλεγε ότι μάλωσε μαζί της και πρέπει να φύγουν στην Αλβανία.

Ο Λέσι έχει καταθέσει ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα κινούνταν στα όρια του νομού Χαλκιδικής, καθώς αποπειράθηκε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της ισχυρής κινητοποίησης των αστυνομικών αρχών. 

Ο συζυγοκτόνος εντοπίστηκε μαζί με τον 4χρονο γιό του σε αποθήκη από δύο ομοεθνείς τους οι οποίοι ειδοποίησαν την οικογένεια του Φοίβου και την αστυνομία.

Κατά την διάρκεια της σύλληψης του δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Αμέσως μετά, ο 4χρονος Φοίβος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος του παρέχουν στήριξη ενώ δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.