Στοιχεία, που προκύπτουν από έγγραφα των ίδιων των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με τα οποία, επισημαίνονται υπερκοστολογήσεις στην επιδιόρθωση οχημάτων και απορριμματοφόρων, κατέθεσε, πριν από λίγο,
στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως επισήμανε, στα έγγραφα αυτά, του Τμήματος Ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης του δήμου, τα οποία ζητήθηκαν από την παράταξη των «Εντάξει» επισήμως, προκύπτει να γίνεται «κοστολόγηση επιπλέον εργασιών» από αυτές που προβλέπει η σχετική σύμβαση, προμήθεια των ίδιων ανταλλακτικών με διαφορετικές τιμές και εργασίες που, από τις υπηρεσίες του δήμου, χαρακτηρίζονται «παράτυπες και υπερτιμημένες»!

«Οι σύμβουλοι των ‘Εντάξει’ δε θα κραυγάζουμε, ούτε θα μιλάμε μέσω του Τύπου. Θα ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και θα τα καταθέτουμε θεσμικά. Το θέτουμε άλλη μία φορά υπόψη της διοίκησης και περιμένουμε τις απαντήσεις και τις ενέργειές της», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Μπουτάρης: Θα κάνουμε κι άλλη ΕΔΕ

«Γίνονται δύο ΕΔΕ. Τη μία διενεργεί υπάλληλος άλλου δήμου, που εγκαταστάθηκε σε γραφείο του δήμου», είπε, απαντώντας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Και πρόσθεσε: «Μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία, θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

- Είναι για άλλη υπόθεση οι δύο ΕΔΕ, του επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

«Αν δούμε ότι χρειάζεται κι άλλη ΕΔΕ, θα κάνουμε κι άλλη», απάντησε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε πως «οι υπηρεσίες έκαναν καλά τη δουλειά τους».

- Δε θορυβήστε, τον ρώτησε, ξανά, ο επικεφαλής των "Εντάξει";

«Γι αυτό ζητήσαμε ΕΔΕ. Υπάρχουν δυο τρεις περιπτώσεις με τους διαγωνισμούς καθαριότητας οι οποίες έχουν σκιές. Αυτές θα τις ξεκαθαρίσουμε. Δεν είναι, όμως μπαμ σε σκοτώνω… Θέλει έρευνα», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Όταν πήρε το λόγο, αργότερα, ο σύμβουλος της παράταξης "Εντάξει" Εφραίμ Κυριζίδης, κατέθεσε και νέα στοιχεία, για την ίδια υπόθεση. «Αν ισχύουν αυτά έστω στο ένα τοις χιλίοις, μιλάμε για μια αιμορραγία του δήμου», είπε, παρουσιάζοντας σειρά τιμολογίων, της ίδιας εταιρίας, που δεν συνάδουν με τις συμβάσεις και τα κόστη. 

Ζήτησε από τον δήμαρχο να πει στο σώμα τι έχει κάνει η διοίκηση για όλα αυτά, καθώς έχουν προκύψει από τον περασμένο Μάιο.

Να γίνει ΕΔΕ για τους υπαλλήλους του δήμου που πήγαν για επισκευή οχήματα σε τυχόν ανύπαρκτα μηχανουργεία, ζήτησε από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοικτή Πόλη", Γιώργος Αβαρλής.