Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ οχήματα της αστυνομίας υπέστησαν φθορές κατά τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γύρω στις 16.30 χθες ομάδες ατόμων, πολλά από τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με μαντήλια, κουκούλες κλπ., έριξαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων κροτίδες και καπνογόνα.

Λίγο αργότερα, στις 17:30 300 περίπου άτομα βγήκαν από τους χώρους της Δ.Ε.Θ και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς που διαφύλασσαν τους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου. Ομάδες ατόμων, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας εναντίον τους κροτίδες, πυρσούς, αυτοσχέδιες εμπρηστικές-εκρηκτικές κατασκευές (βόμβες τύπου μολότοφ) και άλλα αντικείμενα (πέτρες, γυάλινες φιάλες κλπ), επιχειρώντας παράλληλα να ανατρέψουν τα υπηρεσιακά λεωφορεία.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να απωθήσουν τα άτομα αυτά, προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και συσκευών κρότου λάμψης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Οι αστυνομικές αρχές περισυνέλεξαν και κατέσχεσαν από το χώρο τον επεισοδίων  έναν πυρσό με ίχνος καύσης, δύο καπνογόνα με ίχνη καύσης, ακέραιο καπνογόνο, ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ακέραιες κροτίδες, υπόλειμμα πλαστικής φιάλης με ίχνη καύσης, πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό.