Τα μαύρα νέα για τη φορολογία του 2016, που θα κληθούν να στηρίξουν τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, είναι στα βασικά θέματα των πρωτοσέλιδων του σημερινού Τύπου.


Αναλυτικά:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Οι 7 μαχαιριές για τους φορολογούμενους

Όπως τονίζει η εφημερίδα "«δίσεκτο» και φορολογικά θα είναι το 2016 για τους Έλληνες πολίτες, καθώς αρχίζει πλέον να τίθεται σε εφαρμογή το επαχθέστερο πακέτο μέτρων που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και ανατρέπει εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας, καθώς έρχονται κι άλλες, νέες, μειώσεις εσόδων και αυξήσεις των δαπανών διαβίωσης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εγώ είμαι εδώ!

Η εφημερίδα αναφέρεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και επισημαίνει ότι "αναβαθμισμένος θα είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εξελίξεις του 2016, που, ούτως ή άλλως, προβλέπονται κρίσιμες σε όλα τα μέτωπα. Μάλιστα, ο ίδιος, με χθεσινές δηλώσεις του ύστερα από τις ευχές που δέχτηκε για το νέο έτος στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε σαφές ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμα του, με στόχο τη «συνεννόηση» ιων πολιτικών δυνάμεων".

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Ευτυχές το ...2020. Η ελπίδα έρχεται

ΕΘΝΟΣ: Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης

"Η βαριά φορολόγηση, οι υψηλές τιμές διύλισης και η αύξηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και πρατηρίων «ψαλιδίζουν» τις μειώσεις του «μαύρου χρυσού» στις αντλίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αργό πετρέλαιο από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι σήμερα έπεσε κατά 60% και από πέρυσι έως φέτος υποχώρησε 30%, ενώ η αμόλυβδη βενζίνη μειώθηκε μόλις 18,4% και 2,95%, αντίστοιχα", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρωσικός χάρτης της Τουρκίας χωρίς... Τουρκία!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Πριν από μερικές μέρες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας, κυκλοφόρησε ένας χάρτης δημιουργημένος από Ρώσους εθνικιστές, ο οποίος δείχνει... την μελλοντική Τουρκία. Μία Τουρκία, χωρίς 'Τουρκία"! Βλέπουμε στον χάρτη αυτό, την Τουρκία να μην υπάρχει -ακυρώνεται το όνομά της, η σημαία της, όλα!- και στην θέση της να υπάρχει το Βυζάντιο!!! "Δεν πάω στην Τουρκία, περιμένω το Βυζάντιο"!!! Αυτά τα "αινιγματικά" γράφονται πάνω και κάτω από τον σχετικό χάρτη, πλαισιώνοντάς τον".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Όσα φέρνει το 2016

"Παρά τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Η λιτότητα έγινε σκληρότερη το 2015, σε σχέση με το 2014, και αναμένεται να κλιμακωθεί στο άμεσο μέλλον.Η έλλειψη αξιοπιστίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα υποχρέωσε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους πιστωτές να επιβάλουν ένα εμπροσθοβαρές τρίτο πρόγραμμα-Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι τα τέλη του 2016 για να είναι βέβαιοι οι εταίροι μας ότι δεν θα υπάρξουν τεράστιες αποκλίσεις στην εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, το οποίο έχει τριετή διάρκεια και λήγει τον Αύγουστο του 2018", επισημαίνει η εφημερίδα. 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ: Λεφτά υπάρχουν μόνον για τους... βουλευτές

"Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που έρχεται στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικέβ αποφάσειε του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έω$ και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές" επισημαίνει η εφημερίδα και τονίζει την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ στη Βουλή, Γιάννη Αντωνιάδη στην οποία υπογραμμίζεται το άκαιρο μιας τέτοιας ενέργειας.

ΕΣΤΙΑ: Μετά την εποχή των Μνημονίων

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ακόμη και εάν η πολιτική σταθερότης διατηρηθεί, νομοσχέδια όπως η προσαρμογή του Ασφαλιστικού και η φορολογία των αγροτών υπερψηφιστούν. τίποτε και κανείς δεν εγγυάται πορεία ανασυγκροτήσεως της χώρας".

Η ΑΥΓΗ: 2016 έτος ορόσημο.Μήνυμα Αλέξη Τσίπρα

"Οι πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς είναι κρίσιμοι και δεν χωράνε καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με περισσότερους συμμάχους, θα δώσει τη μάχη για το ασφαλιστικό με ασπίδα προστασίας για τους πιο αδύναμους, θα κλείσει την αξιολόγηση. Και θα βάλει τη χώρα σε μια νέα περίοδο ενίσχυσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό είναι το στοίχημα και η χώρα θα το κερδίσει", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Αλήθειες και ψέματα για τον δημόσιο τομέα

Όπως τονίζει η εφημερίδα "20.000 προσλήψεις δρομολογεί η κυβέρνηση για το 2016. Το δόγμα του «μικρότερου κράτους» σημαίνει και μικρότερο κοινωνικό κράτος. Η πολιτική των μνημονίων έχει οδηγήσει σε απορρύθμιση την κρατική μηχανή. Από το 2009 ώς σήμερα ο δημόσιος τομέας έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τρίτο. Η Δημόσια Διοίκηση χάνει περίπου 1.000 υπαλλήλους κάθε μήνα. Τα κενά στην Υγεία και στην Παιδεία είναι τεράστια. Η περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα θα πλήξει ανεπανόρθωτα την κοινωνία, την προοπτική της ανάπτυξης και της εξόδου από την κρίση. Η αντιστροφή της κατάστασης είναι επιβεβλημένη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καμπανάκι Τσίπρα για συντάξεις

"Αναγκαιότητα χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς, όπως προσέθεσε σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, «αλλιώς, σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις»", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Μυστικά δείπνα για οικουμενική

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που η πολιτική κατεύθυνση του Μεγάρου Μαξίμου εξαρτάται από την ατζέντα που καθορίζουν με τις εντυπωσιακές παρεμβάσεις τους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Κομμένος, και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, διεκδικώντας και οι δυο τους -από διαφορετική σκοπιά και με άλλη σκοπιμότητα ο καθένας- τον ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων, στο παρασκήνιο διεξάγονται σοβαρές διαβουλεύσεις για την πορεία της χώρας. Στις... ζυμώσεις αυτές συμμετέχουν επιφανείς εκπρόσωποι της αποκαλούμενης «συστημικής ελίτ», που παραδοσιακά είχε τον τρόπο να κινεί τα νήματα προς τον... ορθό δρόμο".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: 570.000 αγρότες πληρώνουν το νέο ασφαλιστικό

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "με την απόλυτη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις εντολές της τρόικας για την πλήρη ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σ' έναν μοναδικό Φορέα Ασφάλισης, αλλά κυρίως με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των 570.000 αγροτών του ΟΓΑ στα επίπεδα εισφορών που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» του Ασφαλιστικού, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τη νέα χρονιά να γίνει βήμα αγωνιστικής ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος

"Η διάψευση των προσδοκιών από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν πρέπει να μετατραπεί σε απογοήτευση, αναδίπλωση και παθητικοποίηση. Δε θα πρέπει να οδηγήσει σε δικαιολόγηση των νέων μέτρων, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, ούτε σε αθώωση των δυνάμεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.ά.", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: 8 στροφές στο δρόμο του Τσίπρα

ΤΑ ΝΕΑ: Ελπίδες και ανοίγματα

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "το πρώτο δίμηνο του 2016 θα είναι για την κυβέρνηση ένα επίπονο τεστ αντοχής. Εάν περάσει επιτυχώς τις δοκιμασίες του ασφαλιστικού, των κόκκινων δανείων και του Μεσοπρόθεσμου, τότε θα κλείσει και η αξιολόγηση, δηλαδή η βασική προϋπόθεση ώστε να ανοίξει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους".

ESPRESSO: Έτος κόκκινου πιθήκου!

Σύμφωνα με την αστρολόγο Δ. Παπανικολάου, που μιλάει στην εφημερίδα θα έχουμε "εκρηκτικές εξελίξει στην Ελλάδα: Θα χτυπηθεί πισώπλατα ο Toinpas και θα πέσει! Νέο κόμμα θα αλλάξει τα πάντα στη χώρα!".

KONTRA NEWS: Τέλος το αυτόφωρο και οι συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο

Η εφημερίδα που καταφέρνει, πάντα, να διακρίνει τα ροζ συννεφάκια σε έναν κατάμαυρο ουρανό, μας λέει: "Ο τερατώδης νόμος που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίζουν καθημερινά τα κρατητήρια και τα δικαστήρια από μικροοφειλέτες του δημοσίου είναι παρελθόν".

PRESS TIME: Φορολογική λαίλαπα 3,2 δισ. ευρώ

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "νέος «φορολογικός κομήτης» θα χτυπήσει τη χώρα και τους πολίτες της μέσα στο 20 Ι 6. σπέρνοντας πανικό, καταστροφή και απόγνωση. Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό, το Δημόσιο ψάχνει για έσοδα 49 δια από τη φορολογώ μέσα στο 2016, με τους πρόσθετους φόρους να αγγίζουν αισίως τα 3,2 δισ. Η φορολογική επίθεση αυτή τη χρονιά στοχεύει τα μικρά, αλλά κυρίως τα μεσαία εισοδήματα".

STAR PRESS: Οι προβλέψεις της τυφλής μάγισσας για το 2016

"Η Ευαγγελία Μπόμπα Βάνγκα μπορεί να είναι νεκρή περισσότερα από 20 χρόνια, όμως τα προφητικά λόγια της παίρνουν, δύστυχα^, σάρκα και οστά κάθε χρόνο που περνά. Με πρόχειρες μελέτες αυτών που γνωρίζουν τις προβλέψει ins και παρακολουθούν τα δρώμενα, λένε ότι έχει επιβεβαιωθεί περίπου το 85% αυτών που έχει προβλέψει", ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: Επιτροπεία μέχρι το 2020

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Απορρίπτεται. Τριπλό "όχι" των θεσμών-ψυχρολουσία για την κυβέρνηση

Η ΑΞΙΑ: Πανικός στο σύστημα