«Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές περιοχές του Πειραιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή των πρώην λιπασμάτων, στο παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας.


Αρχικά είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο κατά την οποία συζήτησε για την αξιοποίηση του χώρου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Όταν πήγε στο παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας και είπε ότι γίνεται πραγματικότητα με προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τελικά βγαίνει ο συγκεκριμένος χώρος από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα ήταν να αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη περιοχή από την παραχώρηση του δημοσίου προς τον ΟΛΠ και το δεύτερο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση στο δήμο.

Ανέφερε επίσης ότι πριν από αυτό έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα από την κυβέρνηση με νομοθέτηση, προκειμένου να ακυρωθούν οι προβλέψεις του νόμου 4217/2014 που προέβλεπε για την περιοχή τη χωροθέτηση και εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, αποκλείοντας έτσι από κάθε προοπτική ανάπτυξης. 

 «Δίνουμε ανάσα πνοής και θαλάσσιο μέτωπο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.