Όπως όλα δείχνουν, η κόντρα μεταξύ υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τραβάει στα άκρα και δεν αποκλείεται να φθάσει ως το τέρμα!


Πριν από λίγο, ο υπουργός Χ. Σπίρτζης, μιλώντας σε απευθείας σύνδεση με το ΤΕΕ στην ΕΤ3, τόνισε αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ: «Δεν πρόκειται να εκβιαστούμε από κανένα συμφέρουν όποιο κόστος κι αν έχουμε. Αν θέλετε κάποια στιγμή να συζητήσουμε και τη σύμβαση που ισχύει με τον ΟΑΣΘ. Αυτά που προβλέπει, δεν είναι ανακόλουθα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Είναι τελείως ανακόλουθα σε σχέση με την κοινή λογική. Αλλά, πέρα από αυτό, δεν τηρείται ούτε αυτή η σύμβαση από τον ΟΑΣΘ. Θα ακολουθηθεί ο δρόμος που πρέπει για να γίνει σεβαστή η σύμβαση και το δημόσιο συμφέρον».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του είχε διευκρινίσει πως ο ΟΑΣΘ δεν δίνει στοιχεία που του ζητούνται όπως και να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για να υπάρχει επίβλεψη στο συγκοινωνιακό έργο, στην έκδοση εισιτηρίων και σε παρόμοια θέματα, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να ελέγχουν τον Οργανισμό.

«Όφειλαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια να εγκαταστήσουν ηλεκτρονικό σύστημα και να υπάρχει μια διαφάνεια στην λειτουργία του ΟΑΣΘ από τη στιγμή που χρηματοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο. Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο υπουργός. Μπορεί να μην αποκάλυψε τις ενέργειες του υπουργείου, αλλά από τα λεγόμενά του, καθώς και από την απόφασή του να μη συναντηθεί με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, έγινε σαφές πως η κόντρα θα πάει ως το... τέρμα.