Κακό παιχνίδι είδαμε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων με ένα τραβηγμένο πέναλτι πάνω στον Τζαβέλα, για το οποίο φωνάζουν οι Χανιώτες, μάλλον δίκαια.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό ότι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να μη δεχτούν γκολ. Είχαν παραταχθεί με πέντε στην άμυνα, τέσσερις στο κέντρο (αλλά με αμυντικούς προσανατολισμούς) κι έναν μπροστά να βοηθάει την... άμυνα. Μπορεί να φωνάζουν για το πέναλτι, να λένε ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε το 1-0 με νύχια και με δόντια, αλλά κι αυτοί, ως το πέναλτι δεν έκαναν και κάτι... Ελάχιστες φορές έφθασαν ως έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και ακόμη λιγότερες σούταραν. Ναι, έκαναν ευκαιρίες μετά το 1-0, αλλά σε αυτό "βοήθησε" η σύνθεση ανάγκης με την οποία έπαιζε ο ΠΑΟΚ (οι δύο αλλαγές ήταν αναγκαστικές), το άγχος των αμυντικών επειδή πίσω τους βρισκόταν ο Μελισσάς (αν και ο νεαρός όπου χρειάστηκε ήταν εκεί) και το ότι, από το 70'  ο Μυστακίδης ήταν ωσεί παρών, αφού είχε τραυματιστεί και δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε χώρους, αφού είχε απέναντί του τη... γραμμή Μαζινό. Είχε την ατυχία να χάσει νωρίς τον Κωνσταντινίδη από τραυματισμό κι ο Τούντορ άλλαξε πλευρές τον Μακ (από αριστερά στα δεξιά), αλλά ως τώρα η έμπνευση δεν βγήκε. Ακολούθησε η απώλεια του Όλσεν και ο τραυματισμός του Μυστακίδη.

Δε φτάνει που είναι στραβό το κλήμα, το έτρωγε κι ο... γάιδαρος. Οι τρεις διαιτητές έδειξαν πως δεν γνωρίζουν και πολλά από οφσάιντ. Δυο φορές έκοψαν την προσπάθεια του ΠΑΟΚ και μία του Πλατανιά, ενώ οι επιτιθέμενοι έβγαιναν από κανονική θέση. Επίσης οι διακοπές από τραυματισμούς ήταν πιο συχνές από τα... σουτ! Έδωσαν ρεσιτάλ στα πέναλτι. Δεν έδωσαν πεντακάθαρο πέναλτι στο 65' όταν ο Ράμος τραβά και ρίχνει στο έδαφος στο ύψος του πέναλτι τον Μυστακίδη κι έδωσαν το αμφισβητούμενο πάνω στον Τζαβέλλα.

Ελάχιστοι οι διακριθέντες από τον ΠΑΟΚ. Ο Τζαβέλας πάλαιψε, ο Πέλκας είχε κέφια κι ο Τσίμιροτ το ίδιο, αλλά δεν έφθαναν. Ο Δικέφαλος αποσυντονίστηκε από τους τραυματισμούς. Από τον Πλατανιά φάνηκε κάπως ο Αποστολόπουλος. Μπορεί να γκρινιάζουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά δεν έδειξαν και τίποτα.

Σε ένα έχει δίκιο ο Τούντορ. Όπως δήλωσε μετά το παιχνίδι, "όταν παίζουμε καλά δεν κερίζουμε, όταν κερδίζουμε, δεν παίζουμε καλά. Συγνώμη, αλλά σήμερα κερδίσαμε"... Το τρίποντο μετράει, πέρα από τις δικαιολογημένες γκρίνιες της εξέδρας.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Σκόρερ: 68' Αθανασιάδης (πεν.) / -
Δοκάρια: - / -
Χαμένα πέναλτι: - / -
Διαιτητές:  Χρήστος Μήτσιος, Ηλίας Αλεξέας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης 4ος Διαιτητής: Απόστολος Σημαϊάκης
Κίτρινες: 87' Τζαβέλλας, 90+2' Λέοβατς, 90+3' Μελίσσας  / 71' Μουνάφο, 90+4 Ντίνας
Κόκκινες - / -
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν(62' Μελίσσας), Κωνσταντινίδης(24' Σκόνδρας), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μυστακίδης, Τζιόλης, Πέλκας(68' Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Λέοβατς, Μακ, Κλαους
Στον πάγκο οι: Μελίσσας, Σκόνδρας, Γκολάσα, Μπερμπάτοφ, Κάτσε, Κοροβέσης, Σάμπο
Πλατανιάς (Παράσχος) Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Ιτούα(77' Ντίνας), Αποστολόπουλος, Γκνίατιτς, Μενδρινός(86' Πάγκαλος), Μιλούνοβιτς(70' Ανγκούλο), Μουνάφο, Σελίν, και Ράμος.
Στον πάγκο οι: Κοκκαλάς, Γουνδουλάκης, Ντίνας, Πάγκαλος, Μαχαμάτι, Στανισάβλιεβιτς, Ανγκούλο.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό: