Χαμός στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Τε Κβον Ντο, μεταξύ αλλοδαπών! Συμπλοκές αλλοδαπών και φθορές σε καταστήματα σημειώθηκαν το απόγευμα.


Προσαγωγές αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν μετά την επέμβαση της Αστυνομίας υστερα από επεισόδιο μεταξύ τους, ενώ καταγγελίες αναφέρουν ότι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Επίσης, «καζάνι που βράζει» θυμίζει η κατάσταση στο Ταε Κβον Ντο όπου βρίσκονται εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες μετά τη μεταφορά τους από την Ειδομένη.

Ενδεικτική του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο κλειστό γήπεδο είναι η ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου για την οποία χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, μάλιστα, προχώρησαν σε περίπου 100 προσαγωγές ενώ σε δεύτερη φάση αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των μεταναστών προκειμένου να απομονωθούν οι ομάδες εκείνες που δημιουργούν την ένταση.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο MEGA ο δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, μια ομάδα Μαροκινών επιχείρησε να πουλήσει προστασία σε άλλους μετανάστες. «Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά Ιρανός ο ένας Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάτος.

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο όταν ένας μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νομίζοντας ότι του έκλεψαν το κινητό του και το εισιτήριο του για τα μέσα μεταφοράς!

Ο μαροκινής καταγωγής άνδρας έβγαλε από τα πράγματα του ένα ξυραφάκι και απείλησε μα κόψει τις φλέβες του εάν δεν του επέστρεφαν τα πράγματα του. Αμέσως στις αθλητικές εγκαταστάσεις σήμανε συναγερμός και στο κλειστό μπήκε μια διμοιρία των ΜΑΤ. Αφού ακινητοποίησαν τον απελπισμένο μετανάστη και ηρέμησαν τα πνεύματα ο ίδιος ξανακοίταξε τα πράγματα του και βρήκε το κινητό του ενώ το εισιτήριό του αποδέχθηκε πως το είχε στην τσέπη του.

Όπως ανέφερε ο φύλακας της εγκατάστασης, είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ των λαθρομεταναστών. Έγινε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο και ο Μαροκινός οδηγήθηκε με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Την ίδια ώρα ανήσυχος για συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες στα hotspots εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι' αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην εφημερίδα Αγορά.