Έκκληση στους Θεσσαλονικείς που διαθέτουν άδεια σπίτια, να τα χορηγήσουν για να στεγαστούν μετανάστες και πρόσφυγες, κάνει η ΜΚΟ Άρσις.


Με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει ήδη υποδεχτεί και φιλοξενήσει πάνω από 20 ασυνόδευτους ανήλικους και 30 ενήλικους πρόσφυγες, από τους δεκάδες χιλιάδες που βρέθηκαν στη χώρα μας, σε δομές φιλοξενίας και ξενοδοχεία. Επίσης, έχει συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες ρούχων και εφοδίων, σε χώρους του ΟΛΘ, προσφορά των Θεσσαλονικέων, μαζί με τρόφιμα που διαθέτει στους πρόσφυγες.

"Απέναντι στις νέες αυτές συνθήκες, η Άρσις οργανώνει ένα δίκτυο στέγασης στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με ευαισθητοποιημένους πολίτες-ιδιοκτήτες, οι οποίοι διαθέτουν αναξιοποίητες κατοικίες για την υποδοχή οικογενειών προσφύγων, αλλά και κάθε ευάλωτης ομάδας που στερείται στέγης και κοινωνικής στήριξης. Η Άρσις αναλαμβάνει όλα τα έξοδα συντήρησης και διαχείρισης των ακινήτων καθώς και την προετοιμασία των σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων (συμβόλαια, παραχωρητήρια κλπ.).", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία ζητούνται διαμερίσματα κι άλλοι χώροι.

Όπως γνωστοποιεί η οργάνωση, τρία διαμερίσματα έχουν, ήδη, διατεθεί για το σκοπό αυτό.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν χώρους, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2310 526 150.