Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του Τειρεσία, στο Μαρούσι, το πρωί της Τετάρτης.


Η καταδρομική επίθεση στα γραφεία της Τειρεσίας ΑΕ στο Μαρούσι επί της οδού Αλαμάνας 1, έγινε από ομάδα περίπου 15 ατόμων στις 9.15 το πρωί της Τετάρτης. Στην περιοχή έφτασαν με δίκυκλα και στη συνέχεια ανέβηκαν στον 4ο όροφο προκαλώντας φθορές στο εσωτερικό. Ακολούθως οι περισσότεροι τράπηκαν σε φυγή. Ορισμένοι διέφυγαν και πεζή.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν επτά προσαγωγές. 

Στο κείμενο για την ανάληψη ευθύνης η ομάδα κατηγορεί την κυβέρνησης ότι μένει πιστή «στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ, επιβάλλει νέα, άγρια φοροεπιδρομή, παράλληλα με άλλα επαχθή μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτους τους οικονομικά ισχυρούς».

Για την επίθεση στα γραφεία του «Τειρεσία» σημειώνεται πως «είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται».

«Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο «αμαρτωλός» Τειρεσίας. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να 'επισκεφτούμε' τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι» καταλήγει το κείμενο.