Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ζητείται... Σάντα Κλάους! Ο Άγιος Βασίλης των παιδικών μας χρόνων, ο καλοκάγαθος άγιος με την κοιλίτσα και τα κόκκινα ρούχα, είναι... είδος προς εξαφάνιση στην Πιερία!


Γι αυτό και η συντονιστική επιτροπή της δράσης "Το Χριτουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου", που οργανώνεται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, έβγαλε... Μικρή Αγγελία!

Τι έγινε στον προηγούμενο Άι - Βασίλη; Βρήκε... δουλειά πλήρους απασχόλησης! Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, που έγινε viral στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε και (αν έχετε τα προσόντα), ιδού ο Δεκέμβρης, ιδού κι ο... άγιος:

Φίλες και φίλοι,
Για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου χρειαζόμαστε επειγόντως μερικούς …Αη-Βασίληδες. Ο περσινός μας Αη Βασίλης φέτος εργάζεται (ο τυχερός) και δεν μπορεί να αναλάβει όλες τις ημέρες.  
Αν νομίζεις πως θα μπορούσες να μας προσφέρεις τη βοήθειά σου, σε παρακαλούμε να έρθεις στον Καπνικό Σταθμό την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 για να κουβεντιάσουμε και να οργανώσουμε το πρόγραμμα του γελαστού παπούλη με την κόκκινη στολή, την λευκή γενειάδα, τα γυαλιά, τον σάκο με τα δώρα, πάνω στο δικό μας έλκηθρο με τα ποδήλατα. 
Έλα! Είμαστε γουρλήδες! Του χρόνου μπορεί να εργάζεσαι κι εσύ!
Φιλικά
Η συντονιστική επιτροπή
ΥΓ: Αχ, ρε Βαγγέλη! Σε μπελάδες μας έβαλες!

Η λεπτομέρεια που εξιτάρει: Τον προηγούμενο Άι-Βασίλη τον έλεγαν... Βαγγέλη!