Σε ειδική τελετή στις 4 Ιανουαρίου 2016 στον Σταυρό, βραβεύονται οι μαθητές του δήμου Βόλβης που εισήχθησαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2015 .


Η Γιορτή Παιδείας του Δήμου Βόλβης θα διεξαχθεί στις 18.00 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού.

Την εκδήλωση, που έχει την οργανωτική σφραγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), θα ανοίξει η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλβης.

Ακολουθεί η βράβευση του ζεύγους Μιχάλη Βλάχου και Ute Gerhard, για τη δημιουργία του -πρωτότυπου πανελλαδικά- Μουσείου Ορυκτών στα Βρασνά και την παιδαγωγική προσφορά τους, μέσω των εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων, που ξεναγούνται από τους ίδιους. 

Θα τιμηθεί και το Γυμνάσιο Εγνατίας του Προφήτη, το οποίο διακρίθηκε διεθνώς για την παραγωγή περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ σχετικά με τη λίμνη Κορώνεια από μαθητές του. 

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, θα απονεμηθεί έπαινος σε όλους τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2015, ενώ ειδικά δώρα θα αποδοθούν σε πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες. 

Τέλος, η Γιορτή Παιδείας, θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης, σε όλους όσοι συμμετείχαν στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Βόλβης το 2015.