Συνταξιοδοτικά και, κυρίως, φορολογικά είναι τα βασικά θέματα των σημερινών εφημερίδων. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να βγάλει χρήμα, φορολογώντας επιπλέον τα αυτοκίνητά μας...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Να πώς ληστέψανε τα ταμεία με το PSI

"Η κατηγορηματική παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται «κούρεμα» αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη ότι το πολυδιαφημισμένο «κούρεμα» του 2012 στα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν ιδιώτες (PSI) ήταν πλήρως αποτυχημένο. Το χειρότερο, όμως, για τους Έλληνες πολίτες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ανυποψίαστους μικροομολογιούχους που είχαν εμπιστευτεί το Ελληνικό Δημόσιο και βρέθηκαν να χάνουν το 53,5% των οικονομιών τους, είναι ότι η θυσία τους έπεσε στο κενό", γράφει η εφημερίδα. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Τώρα αρχίζει η κόλαση για την κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ψήφιση του Προϋπολογισμού-«δήμιου» του 2016, με πρόσθετα μέτρα ύψους 5,7 δισ. ευρώ, από 153 βουλευτές της συμπολίτευσης, τις πρώτες ώρες της Κυριακής, μπορεί να ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ωστόσο στο πρωθυπουργικό περιβάλλον γνωρίζουν ότι τα «δύσκολα» βρίσκονται μπροστά".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νέος φόρος σε όσους έχουν Ι.Χ.»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εφιαλτικά σχέδια επιβολής ακόμη μεγαλύτερων φόρων στις τιμές των καυσίμων, με «δόλωμα» δήθεν ελαφρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2017, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρίφων Αλεξιάδης σε (άλλη μία) τηλεοπτική εμφάνισή του προχθές το πρωί».

ΕΘΝΟΣ: «Το νέο μοντέλο για τη φορολογία ΙΧ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ανατροπές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων, με μεταφορά του βάρους από την κατοχή στη χρήση, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το νέο μοντέλο φέρνει αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογές στα τεκμήρια διαβίωσης και στο τέλος ταξινόμησης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βρέθηκε στην Πόλη η Ιερά Τράπεζα του Μυστικού Δείπνου;!

H εφημερίδα αναφέρεται σε ανασκαφές που γίνονται σε βυζαντινή μονή της Κωνσταντινούπολης όπου "κυκλοφορεί η άποψη πως στη μονή αυτή βρίσκεται η Ιερά Τράπεζα όπου ο Ιησούς Χριστός είχε τελέσει τον Μυστικό Δείπνο και η οποία είχε μεταφερθεί από τους βυζαντινούς στην ιερά μονή της Αγία Σκέπης από τα Ιεροσόλυμα". 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι ευκαιρίες για σύνταξη έως και 8 χρόνια νωρίτερα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιοι μπορούν να παρακάμψουν τα 67 και να αξιοποιήσουν τα παράθυρα της νομοθεσίας με βάση τα έτη ασφάλισης. Πώς μπορούν οι γυναίκες να αναγνωρίσουν χρόνο εργασίας. Τι ισχύει για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και Τύπου. Όλες οι κατηγορίες ασφαλισμένων που αποφεύγουν τα 62 για μειωμένη σύνταξη».

ΕΣΤΙΑ: «Αφετηρία νέας περιόδου ασταθείας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η υπερψήφισις του προϋπολογισμού του 2016 από 153 βουλευτές επιβεβαιώνει το συμπέρασμα που προέκυψε και από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ελάχιστες ημέρες πριν την συζήτηση στο Κοινοβούλιο επί του προϋπολογισμού».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δούρειος Τύπος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σαν άλλος Δούρειος Ίππος, λίγο πριν από την αξιολόγηση, η γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» αποκαλύπτει έκθεση του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, την οποία παρουσιάζει ως ακυβέρνητη χώρα, προωθώντας τα γνωστά σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Δήμοι... πολυτελείας και άλλοι με τέλη ευκαιρίας 

Όπως γράφει η εφημερίδα "«παγωμένα» θα παραμείνουν κατά το νέο έτος τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού σχεδόν στο σύνολο των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, την ώρα που στην Αττική οι δήμοι προχωρούν ο ένας μετά τον άλλο σε αυξήσεις των δημοτικών φόρων, λόγω της οικονομικής ασφυξίας στην οποία και οι ίδιοι έχουν περιέλθει. Στη Θεσσαλονίκη πάντως -παρά τις τεράστιες πιέσεις που δέχονται οι δημοτικοί προϋπολογισμοί εξαιτίας των δραστικών περικοπών στα κονδύλια που κατευθύνονται προς την τοπική αυτοδιοίκησηοι δήμαρχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, ώστε μέσα σ' αυτήν τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία να μη μετακυλίσουν το βάρος στους πολίτες".

ΤΑ ΝΕΑ: «Ζήσε Μάη μου να δεις λεφτά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μήνυμα από το βήμα της Βουλής έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ετοιμάζεται για μάχη στο θέμα των συντάξεων. «Θα ματώσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια», είπε, ενώ οι δανειστές που έχουν ξαναδεί να παίζεται το ίδιο έργο είναι έτοιμοι για τη μητέρα των μαχών του Ασφαλιστικού, που δεν αποκλείεται να διεξάγεται μέχρι τον Μάρτιο».

ESPRESSO: Όργια με ανταλλαγές συντρόφων στο Πήλιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε ξενοδοχείο της Πορταριάς, με σπα, έγινε της... τρελής το μαλλί: "Ένα τριήμερο βουτηγμένο στην ακολασία, με συνεχείς ανταλλαγές ερωτικών συντρόφων, ομαδικά όργια και ατέλειωτες σεξουαλικές συνευρέσεις δίχως όρια έζησαν 150 ζευγάρια από όλη την Ελλάδα σε γνωστό ξενοδοχείο στην Πορταριά, στο βουνό των Κενταύρων, το οποίο μετατράπηκε σε απόλυτο παράδεισο του σεξ", γράφει. 

KONTRA NEWS: Συγγενείς πολιτικών έπαιρναν μίζες και τις κατέθεταν στην Ελβετία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στο λαό που περνάει τραγικές ημέρες, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοροφυγάδων και κυρίως των συγγενών των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγωδία και εμφανίζονται με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετική τράπεζα».

STAR PRESS: Μαρτυρία-σοκ για το θάνατο του Βαγγέλη 

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα και γράφει: "Φωτογραφικό υλικό, το οποίο φέρεται να ανατρέπει τα δεδομένα για τα αίτια θανάτου του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, εστάλη στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Πρόκειται για φωτογραφίες, των οποίων η αυθεντικότητα ερευνάται και οι οποίες απαθανατίζουν τη σορό του Ρεθυμνιώτη φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, λίγο μετά τον εντοπισμό του στην παραλίμνια περιοχή της Παμβώτιδας, όπου λέγεται ότι φαίνεται σπασμένο το οστό στο δεξιό βραχίονα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δρόμος γεμάτος αγκάθια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «υψηλού ρίσκου και επικινδυνότητας είναι, πλέον, από σήμερα και έως τα τέλη Ιανουαρίου οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, καθώς όχι μόνο ενέχουν πολιτικούς κινδύνους, λόγω εσωκομματικών κλυδωνισμών που ενδέχεται να εκδηλωθούν εξαιτίας των επώδυνων μέτρων που έρχονται, ειδικά στο ασφαλιστικό και στη φορολογία των αγροτών».