Οι νέες αντικειμενικές αξίες, μια παγίδα στις συντάξεις και το σύμφωνο συμβίωσης είναι τα θέματα που επιλέγουν, για σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ως επί το πλείστον, για πρωτοσέλιδα, οι εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ο "Τζιτζιφιόγκος" ετοιμάζει στη ΝΔ πραξικόπημα

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα "σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζιτζικώστας δεν έχει πρόθεση να πάρει θέση τουλάχιστο προς το παρόν, κάτι που δεν φαίνεται να ασπάζεται ο Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Τζιτζικώστας σκέφτεται πολύ έντονα τη δημιουργία νέου κόμματος, δημιουργώντας πραξικοπηματικές συνθήκες στο κόμμα της ΝΔ..."

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Οι Γερμανοί ποντάρουν στον Κυριάκο

"Οι Γερμανοί έχουν εδώ και δεκαετίες στενές σχέσεις με ιην οικογένεια Μητσοτάκη, με τον επίτιμο, την Ντόρα και τώρα, φυσικά, με τον Κυριάκο. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. είχε τις στενότερες «κοινωνικές σχέσεις με τον καταζητούμενο Μιχάλη Χριστοφοράκο και τη γερμανική «Siemens», που θεωρείται ακόμη και από τον γερμανικό Τύπο αδερφή εταιρεία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND). Ποτέ, άλλωστε, ούτε η οικογένεια Μητσοτάκη ούτε οι Γερμανοί απέκρυψαν ή συγκάλυψαν τις στενές σχέσεις τις οποίες είχαν και έχουν", γράφει ο Γιώργος Τράγκας στην εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Είναι φίλη μας η Siemens»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ομαδική αμνησία έπαθαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας! Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι σύσσωμοι έκαναν τα… στραβά μάτια για την υπόθεση της Siemens και τις ευθύνες του ανθρώπου που έβαλε την υπογραφή του στον «περιβόητο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη γερμανική εταιρία»

ΕΘΝΟΣ: «Ο χάρτης με τις νέες αντικειμενικές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μειώσεις από 5% μέχρι και 20% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής προβλέπει το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών. Προτείνεται οι νέες τιμές να ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο του 2015».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο βασιλιάς θα κάνει ό,τι δεν έκαναν οι πολιτικοί

"Ένας στους δύο Έλληνες ψηφοφόρους δεν εμπιστεύεται ΚΑΝΕΝΑ από τα υπάρχοντα κόμματα της κεντρικής ελληνικής πολιτικής σκηνής και αναζητεί, απογοητευμένος, κάτι καινούργιο! Καινούργιο, που όμως δεν πρέπει να έχει σχέση με τα παλιά σχήματα... Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που στην κοινωνία της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό κέρδισε ιδιαίτερο έδαφος η ιδέα επιστροφής του βασιλιά, ειδικότερα του θεσμού της μοναρχίας. Κάτι τέτοιο, απλά, θα ήταν αδιανόητο πριν από 10-15 χρόνια. Όμως όλα αυτά, Μνημόνια, ΔΝΤ, Τρόικες κλπ., δεν άφησαν όρθιο τίποτε στο πολιτικό μας σύστημα, συμπαρασύροντας στην απαξίωση όλες τις παλιές πολιτικές δυνάμεις", εξηγεί η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Διπλή παγίδα στις συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το υπουργείο «αποσύρει» τους νόμους 3863/2010 και 3865/2010, ώστε οι εν αναμονή συντάξεις να υπολογιστούν με τους νέους συντελεστές που οδηγούν σε χαμηλότερες αποδοχές. Με τους ίδιους συντελεστές θα γίνει και ο επανυπολογισμός των ποσών για τους ήδη συνταξιούχους».

ΕΣΤΙΑ: «Περιφρόνησις της οικογενείας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβιώσεως και για τα ομόφυλα ζεύγη δεν περιελήφθη τελικώς διάταξις που να αφορά στην υιοθεσία ή τεκνοθεσία, όπως επικαλείται από τον Σύριζα, καθώς θέλουν να μην υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ φύλων, δηλαδή υιών και θυγατέρων!».

Η ΑΥΓΗ: «Παιδιά του ίδιου θεού»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στην αναγνώριση των δικαιωμάτων που θα έπρεπε να ισχύουν για όλους τους πολίτες και για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που έως τώρα βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό προχώρησε η ελληνική Βουλή, υιοθετώντας το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης που κατέθεσε η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σύμφωνο περηφάνιας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τη στήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, της Ενωσης Κεντρώων και μερίδας της ΝΔ η κυβέρνηση πέρασε στη Βουλή το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, «κλείνει έναν κύκλο οπισθοδρόμησης και ντροπής» για τη χώρα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εικονικές και οι νέες αντικειμενικές»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της απόφασης του ΣτΕ, που ζητεί αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές και της ανάγκης να μην πληγούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών παρέδωσε χθες το πόρισμά της, στο οποίο προτείνει μείωση της τάξεως του 20% στην περιοχή της Αθήνας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η Θεσσαλονίκη θέλει όρθιο το ΚΘΒΕ 

Όπως τονίζει η εφημερίδα, "για άλλη μια χρονιά τα Χριστούγεννα βρίσκουν το προσωπικό και τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ απλήρωτους, ενώ απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού με κινητοποιήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των σκηνών του. Μοναδική ίσως ελπίδα, τα ποσά που όλοι αναμένουν να εκταμιευθούν μέσα στον Ιανουάριο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και ο εκβιασμός της λαϊκής οικογένειας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη οργάνωσε, χτες το πρωί, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, την ώρα που κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ δρομολογούν μαζικές διακοπές ρεύματος».

ΤΑ ΝΕΑ: «Γυρίζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με 3,5 δισ. ευρώ ρευστότητα στα ταμεία της από την πώληση της Finansbank η Εθνική Τράπεζα γυρίζει σελίδα αλλάζοντας τα δεδομένα και για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Μέρος των κεφαλαίων αυτών αναμένεται να διοχετευθεί στην οικονομία, σε δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ανασχηματίζεται η φάτνη του Μαξίμου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρώτος στόχος η διαπραγμάτευση για έξοδο του ΔΝΤ από το μνημόνιο. Δεύτερος στόχος η επιτυχής αξιολόγηση, για να ανοίξει ο δρόμος για το χρέος. Τρίτος στόχος να χαρακτηριστεί αναπτυξιακό το νέο κυβερνητικό σχήμα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έμεινε ανάπηρη από χειρουργείο για καρκίνο που... δεν είχε

" Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγή που κατέθεσε μία γυναίκα 71 ετών, η οποία έμεινε ανάπηρη ύστερα από χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε για καρκίνο που λανθασμένα διαγνώστηκε", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Το DVD του βιασμού 15χρονης από 45χρονο

"Ένα DVD που φέρεται άτι «εξαφανίστηκε» από τη δικογραφία προτού αρχίσει η ακροαματική διαδικασία φέρνει νέα τροπή στη δίκη για την υπόθεση-σοκ που αποκάλυψε η «Espresso», με κατ' εξακολούθηση άγριους βιασμούς (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) μιας 15χρονης από έναν 45χρονο υπεράνω πάσης υποψίας οικογενειάρχη στα δυτικά προάστια", γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Εξεταστική για Σημίτη και Γιωργάκη ζήτησε η Φώφη»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την απεμπλοκή του σημερινού ΠΑΣΟΚ από την εγκληματική διακυβέρνηση της περιόδου Κώστα Σημίτη που μας έβαλε με πλαστά στοιχεία στην ΟΝΕ και βούλιαξε τη χώρα και από το καταστροφικό μνημόνιο που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου παραδίδοντας τα κλειδιά της Ελλάδας στους ξένους τοκογλύφους, επιχειρεί τώρα η Φώφη Γεννηματά».

STAR PRESS: Παρουσιάστρια ξελόγιασε 80χρονο εφοπλιστή

Η εφημερίδα αναφέρεται σε όσα είπε σε εκπομπή του ο Δήμος Βερύκιος, προσθέτοντας πως "αν διαρρεύσει(σ.σ. το όνομα του εφοπλιστή), θα προκαλέσει πάταγο. Γιατί εδώ δεν είναι μόνο η μεγάλη διαφορά ηλικίας, αλλά και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, που κάνουν τα παιδιά του εφοπλιστή να ανησυχούν, μια και ο πατέpas τους φαίνεται αποφασισμένος να ζήσει όσο πιο έντονα το... μεγάλο έρωτα της ζωής του και δεν φείδεται χρημάτων, προκειμένου να βλέπει την αγαπημένη του ευτυχισμένη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ρευστότητα 3,5 δισ. στο ταμείο της ΕΤΕ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σημαντική ενίσχυση σε κεφάλαια και ρευστότητα αποκτά η Εθνική Τράπεζα με την πώληση της Finansbank στο Κατάρ. Το συνολικό deal ξεπερνά τα 3,5 δισ. καθώς το τίμημα ανέρχεται σε 2,75 δισ., ενώ η QNB θα αποπληρώσει δάνειο της Finansbank προς την ΕΤΕ ύψους 915 εκατ. δολ.».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εκκαθαριστικά – «φωτιά» »

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επτά σημαντικές αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος, οι επιπτώσεις των οποίων θα γίνουν αισθητές με την υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν την άνοιξη του 2016 τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα».