Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεών του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.


Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων στην Ημαθία και η ενίσχυση των αναχωμάτων, προϋπολογισμού 190.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση για τον καθαρισμό των ρεμάτων είχε ληθφεί τον Μάιο του 2015 και τώρα γίνεται τροποποίησή της. Θα συζητηθούν, ακόμη,  η αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ολυμπιάδας - Σταυρού από τις πλημμύρες του... 2014, η αποκομιδή των φερτών υλικών (κορμοί και δένδρα) από τις κοίτες των ρεμάτων της περιοχής Ιερισσού (που κι αυτά έγιναν στις πλημμύρες του 2014) προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι η ανακαίνιση ορόφου στο Κέντρο δια βίου μάθησης της Π.Κ.Μ. ( πρώην Δ.Ε.Σ.Ε.), η αλλαγή του τρόπου δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Φώκαιας - Αθύτου στη Χαλκιτική (είχε εγκριθεί κι αυτό τον Μάιο που μας πέρασε), η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Οικονομικού Έτους 2016, η σύμβαση για την επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων στους δήμους Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης συνολικού προϋπολογισμού: 129.991 ευρώ και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ για το 2016.