Επιστροφή Καραμανλή, παράλληλο (εξαφανισμένο) πρόγραμμα, και... Τουρκικές προφητείες, στα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Μόνη ελπίδα της πατρίδας ο Καραμανλής

Η εφημερίδα γράφει: «Πηγές που «πρόσκεινται» σε Δυτικές Πρεσβείες στην Αθήνα, μας έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες, πως οι εξελίξεις στην Συρία και η κοινοβουλευτική αδυναμία τξς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσουν από την βουλή τα νέα επώδυνα μέτρα, οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στην δημιουργία του μεγάλου συνασπισμού... Έναν μεγάλο συνασπισμό που η διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα που ανέτρεψαν τον Καραμανλή και κάνουν τα πάντα να καταφέρουν το ίδιο και με τον Τσίπρα, θέλουν να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι...»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ο Καραμανλής έσπρωξε τον Τσίπρα στο 3ο Μνημόνιο

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «στενές σχέσεις μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κρυφές συμφωνίες που έγιναν στο παρασκήνιο».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Λεηλασία της χώρας επί Σημίτη

«Έρευνα και για εμπλοκή Παπανδρέου για νέα υπόθεση αμαρτωλής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Διαφθοράς και την απαγγελία βαρύτατων κακουργηματικών κατηγοριών σε τέσσερα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών την περίοδο 2001-2002, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο τότε διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας Αλεξ Ρόντος. Η δικογραφία αφορά την παράνομη χρηματοδότηση του υποκαταστήματος στη Σερβία της εδρεύοντος στις ΗΠΑ ΜΚΟ με την επωνυμία «East West Institute», η οποία φέρεται ότι συνδέεται με τον γνωστό επενδυτή και κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος και, κατά πληροφορίες, ζημίωσε το Δημόσιο με 150.000 ευρώ», γράφει η εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Τρόικα προς κυβέρνηση: «εγέρθητου!»

Όπως τονίζει η εφημερίδα «η κυβέρνηση κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, σχέδιο νόμου με τίτλο Επιτάχυνση κυβερνητικού έργου το οποίο έγινε για μερικές μέρες «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ ως το Παράλληλο Πρόγραμμα - αντιστάθμισμα στο μνημόνιο, που θα βοηθήσει τους πλέον αδύναμους. Και εκεί που άρχισαν να ανεβάζουν τόνους οι κυβερνητικοί, επαιρόμενοι για τις κοινωνικές «ευαισθησίες» τους και τα «αριστερά» αποτυπώματα στην εφαρμοζόμενη πολιτική, προσγειώθηκαν απότομα. Ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, το νομοσχέδιο αποσύρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ύστερα από απαίτηση του κουαρτέτου».

ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: Από κόσκινο τα χρήματα στα κόμματα

«Μέτρα που θα ενισχύσουν τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και στον έλεγχο των οικονομικών τους θα επιχειρήσει νομοθετικά η κυβέρνηση, μετά τις συστάσεις της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου GRECO (Group of States against Corruption) αλλά και των θεσμών», λέει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τουρκική προφητεία για μαρμαρωμένο βασιλιά και Βατάτζη

Η εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα εφημερίδων του 1963 και 1965, τα οποία παρουσιάζουν «προφητεία», σύμφωνα με την οποία, σε μυστικό σπήλαιο στην Κωνσταντινούπολη κοιμάται ο Ιωάννης Βαστάζης και, χιλιοστό - χιλιοστό, ανασύρει το ξίφος του. Πάντα σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η εφημερίδα, όταν το ανασύρει όλο από το θηκάρι, «οι Έλληνες θα πάρουν πίσω όσα τους ανήκουν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δεύτερη ευκαιρία για τις 100 δόσεις

Η εφημερίδα επισημαίνει: «Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θέλουν να ξαναμπούν σε αυτή πληρώνοντας τις οφειλόμενες δόσεις τους σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Εργασίας επιδιώκοντας παράλληλα να αποφύγει μια πλήρη κατάρρευση στα έσοδα των Ταμείων. Το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα να ξαναμπούν στις 100 δόσεις οφειλέτες που έχασαν την τελευταία ρύθμιση εφόσον αποδείξουν ότι έμειναν εκτός για λόγους οικονομικής αδυναμίας ή για λόγους που οφείλονται σε επανυπολογισμό δόσεων που πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων, όπως και εξαιτίας δυσκολιών από τα capital controls».

ΕΣΤΙΑ: Εξοργίζουν τους επενδυτές

«Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, ολοένα και μεγαλύτερα εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία του κυβερνητικού έργου και της εθνικής οικονομίας ανακύπτουν λόγο των ενεργειών κυρίως τεσσάρων υπουργών, οο οποίοι βρίσκονται σε ζωτικής σημασίας θέσεις για καίρια θέματα, όπως αυτά των αποκρατικοποιήσεων και της ελεύσεως και υλοποιήσεως στην χώρα μας των αναγκαίων άμεσων ξένων επενδύσεων», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: Ψυχρός πόλεμος με θερμά επεισόδια

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Όσο η Ελλάδα δεν υλοποιεί αποφάσεις, οι δανειστές θα κλείνουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης έως ότου πάρουν αυτό που ζητούν Δυσδιάκριτα τα όρια αρμοδιοτήτων της FRONTEX και της άσκησης εθνικής κυριαρχίας στα σύνορά μας», καταλήγει.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Να είναι πάντα καλά ο παππούς και η γιαγιά

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “σε πραγματιστικό επίπεδο, σε μια πρακτικά πτωχευμένη από χρόνια χώρα, η σύνταξη του παππού είναι πολλές φορές το μοναδικό εισόδημα μιας οικογένειας. Έρευνες δείχνουν ότι ένα στα δύο νοικοκυριά ζει με τη λεγόμενη «σύνταξη του παππού»”.

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σπριντ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) επιδιώκει να διατηρήσει τη δυναμική που δημιούργησε η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και επιταχύνει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των σχεδίων που είναι ώριμα. Έτσι, τη Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία  υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 50% + 17% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η ώρα του ΟΛΘ να ιδιωτικοποιηθεί

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «όχι μόνο κανένας από τους οκτώ υποψήφιους επενδυτές για την απόκτηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν απέσυρε το ενδιαφέρον του, αλλά εμφανίστηκαν και άλλες εταιρείες, που επιδίωξαν συνεργασία με τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Το στοιχείο αυτό, που έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιος Πιτσιόρλας, είναι αποκαλυπτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει γύρω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και των προοπτικών ανάπτυξης που έχει».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Επιστροφή Καραμανλή με 6 όρους

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ως προάγγελος πιθανών πολιτικών εξελίξεων, με επίκεντρο το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, ερμηνεύεται από τους γνωρίζοντες τα μυστικά του συστήματος του πρώην πρωθυπουργού το μπαράζ θετικών για την κυβέρνηση Τσίπρα δηλώσεων στελεχών που ανήκουν στον στενό «καραμανλικό» πυρήνα. Σύμφωνα, δε, με τους ίδιους κύκλους, η χρονική επιλογή των σχετικών τοποθετήσεων, που σαφέστατα ενισχύουν την αίσθηση των παράλληλων διαδρομών των δύο πλευρών, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς έρχεται στο παραπέντε των εσωκομματικών εκλογών στη Ν.Δ. και εν μέσω της συζήτησης για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η επόμενη μέρα στη ΝΔ

«Ώρες, πλέον, απομένουν μέχρι το άνοιγμα των «γαλάζιων» καλπών που έχουν στηθεί σε όλη την επικράτεια για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και η ευχή όλων, υποψηφίων και οργανωμένων στελεχών, είναι οι εκλογές να ολοκληρωθούν χωρίς απρόοπτα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι να επαγρυπνούν για επικίνδυνες εξελίξεις

«Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών, το ΚΚΕ απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους χιλιάδες Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε όσους αναγκάστηκαν να φύγουν εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες που δημιουργούν οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στη Συρία», γράφει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ο μποναμάς του Τσίπρα

«Η διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών της Ελλάδας, βρίσκει τον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνο στην αποδοχή της πρότασης της Κομισιόν για τη δημιουργία κοινής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε παρά τη μέχρι πρότινος αμετακίνητη κυβερνητική στάση αναφορικά με τη συνδρομή ευρωπαϊκών οργανισμών στα χερσαία σύνορα της χώρας, η FRONTEX μετά τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση και οι διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, διαμορφώνουν ένα σύνθετο και ρευστό σκηνικό, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται», γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ για το 2016

«Η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποφύγει τις εκλογές και εκτιμά ότι για να επιτύχει αυτό τον στόχο, εάν χρειαστεί, θα βρει συμμάχους και από τον χώρο της αντιπολίτευσης», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Τα απόρρητα ημερολόγια της Μπέλλου

Η εφημερίδα τονίζει: «Ένα μουσικό ταξίδι με τη Σωτηρία Μπέλλου εξασφαλίζουν δύο προσωπικά λευκώματα με τα τραγούδια και τις σκέψεις της αξέχαστης τραγουδίστριας, που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας 18 χρόνια μετά τον θάνατο της».

FREDDO: Δημοψήφισμα για τους gay

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «στις... κάλπες καλεί τους Έλληνες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ώστε να αποφασίσουν αν θέλουν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια! Ο ιεράρχης, μιλώντας αποκλειστικά στη “Freddo”, αποκάλυψε τα όσα από άμβωνος θα πει στο αυριανό κήρυγμα στο ποίμνιο του, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Δεξιάς».

KONTRANEWS: Στάζουν αίμα τα μνημόνια και η λιτότητα

Τους ίδιους ανθρώπους που έκαναν... λάθος πρόγραμμα, επικαλείται η εφημερίδα για να αποδώσει ευθύνες: «Εγκληματικές ευθύνες σε όσους έστησαν το λεγόμενο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας καταλογίζει έκθεση καταπέλτης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ. Το περιβόητο πρόγραμμα το οποίο διαφήμιζε η τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού ως το μοναδικό εργαλείο που θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση, το μόνο που πέτυχε σύμφωνα με το ΔΝΤ είναι να βυθίσει την οικονομία στην ύφεση, να περιορίσει τη ζήτηση και να καταστρέψει ένα ολόκληρο ιστορικό λαό», γράφει.

PRESS TIME: Θα χτυπήσουν την Αθήνα οι τζιχαντιστές

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έλαβαν γνώση διαβαθμισμένης έκθεσης, με την οποία προειδοποιούνται για τον κίνδυνο χτυπήματος των τζιχαντιστών στη χώρα μας! θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικά στην Ελλάδα; Η έκθεση, εξηγεί πώς και γιατί η χώρα μας “αναβαθμίστηκε” στη λίστα στων στόχων του ISIS και ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι».

SPIRTO: Τέλος ο Λάκης - Φεύγει από την Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο δημοφιλής ηθοποιός αποφάσισε να κάνει πράξη το όνειρό του. Να ζήσει στη Γαλλία και από κείνα ξεκινήσει μία νέα σελίδα στη ζωή του. Αυτό, όμως. δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. καθώς αποφάσισε να τιμήσει το συμβόλαιο του με τον Alpha και ιδιαίτερα την στενή σχέση του με τον επιχειρηματία και φίλο του Δημήτρη Κοντομηνά».

STAR PRESS: Ερωτικές εκδρομές για ομαδικό σεξ


Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ερωτικές εκδρομές για γνωριμίες και μεγάλη συμμετοχή και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία είχε η διήμερη εκδρομή που είχε διοργανωθεί για μοναδικές ερωτικές εμπειρίες σε ξενοδοχείο της Ναυπάκτου. Η πρόσκληση απευθυνόταν σε ζευγάρια ή κοπέλες που είναι ασυνόδευτες κι έτσι έγινε».