Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του πρώην ΥΜΑΘ, πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί, μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) και φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.).


Οι διαδηλωτές έκλεισαν συμβολικά την κεντρική πύλη του κτιρίου, ωστόσο επέτρεψαν την είσοδο των υπαλλήλων. Παράλληλα, ανήρτησαν πανό στο κτίριο του ΥΜΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην Παιδεία, ενώ φώναξαν συνθήματα για την ανεργία, τον κατώτατο μισθό, τις ιδιωτικοποιήσεις, ζητώντας την κατάργηση των νόμων για τις περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη μείωση στις συντάξεις, την αύξηση των φόρων, τους πλειστηριασμούς. Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

Εκπρόσωποι των διαδηλωτών συναντήθηκαν με τον κ. Νίκο Κουφοτόλη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κας. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, καταθέτοντας τα αιτήματά τους, και κατά συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκε το θέμα της λήξης της διαμαρτυρίας, να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά την εργασία των υπαλλήλων του Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και των συστεγαζόμενων υπηρεσιών, καθώς και την προστασία του Διοικητηρίου από τυχόν φθορές το οποίο είναι διατηρητέο.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας τους, αποχώρησαν με προορισμό το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.