Μήνυμα Ντάισελμπλουμ να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέσα στην εβδομάδαΣτην ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης μέσα στην εβδομάδα, με κλείσιμο των εκκρεμοτήτων, στάθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Όπως ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup επικροτεί τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εκπληρώσουν τα απαιτούμενα μέτρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Παράλληλα, τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα.

Σημείωσε δε ότι το Eurogroup εξουσιοδότησε το Euro Working Group να συγκληθεί εκ νέου έως την αρχή της επόμενης εβδομάδας, για να εξετάσει την πρόοδο υλοποίησης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι χαμηλότερο του αναμενομένου, ενώ τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα μέτρα, πριν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση.

Οι όροι που έχουν τεθεί θα πρέπει να ικανοποιηθούν, ξεκαθάρισε ο κ. Ντέισελμπλουμ και ανέφερε ότι το Eurogroup μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορέσει να έχει μία σαφή εικόνα, για την οποία θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες και ο ESM.

Σχόλια