Κι όμως, εδώ και 20 ημέρες, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ... τρέχουν πιο γρήγορα σε Τσιμισκή και Μητροπόλεως! Κι η εξήγηση έχει... ονοματεπώνυμο: Δημοτική Αστυνομία!


Εξηγούμαστε -για να μην παρεξηγούμαστε: Εδώ και 20 μέρες, που λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Θεσσαλονίκης, στη Μητροπόλεως είχαμε αύξηση ταχυτήτων κατά 9% και στην Τσιμισκή κατά 4%.

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε, σήμερα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη Δημοτική Αστυνομία, Γιώργος Δημαρέλος. 

Ο ίδιος επισημαίνει τις αδυναμίες: "Στη Μητροπόλεως είχαμε αύξηση ταχυτήτων κατά 9% και στην Τσιμισκή κατά 4%. Τις απογευματινές ώρες η αύξηση των επιδόσεων ήταν μικρότερη, μάλλον λόγω του μικρότερου αριθμού της δύναμης της δημοτικής αστυνομίας στη βάρδια. Είχαμε όμως και ελαφριά μείωση (~2%) στις οδούς Β. Όλγας και Δραγούμη (όπου εκεί υπάρχει ένα συνολικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε), που ήταν και λίγο αναμενόμενο γιατί το βάρος έπεσε κυρίως στις οδούς που αντιμετωπίζανε σοβαρότατο πρόβλημα", τονίζει.

Προσθέτει, δε, ότι "είναι κατανοητό ότι αν είχαμε περισσότερα άτομα, θα είχαμε και διευρυμένη περιοχή βελτίωσης της εικόνας".

Βέβαια, στην ανάρτηση δεν υπάρχει κουβέντα για τη "μεγάλη πληγή" της κίνησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Την οδό Εγνατία, όπου η κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ θυμίζει... κίνηση χελώνας ή σαλιγκαριού -ειδικά μία ώρα πριν και μία ώρα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Στο τμήμα της Εγνατίας από τη "στάση Αντιγονιδών" ως τη "στάση Συντριβάνι" η κατάσταση είναι αφόρητη. Και δεν είναι μόνον το ότι σε κάποια σημεία οι λωρίδες από τρεις γίνονται δύο λόγω έργων μετρό, αλλά κι επειδή οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. επιμένουν να παρκάρουν -ειδικά στο τμήμα από την Βενιζέλου ως την Αγίας Σοφίας, μετατρέποντας ακόμη και τα διαπλατυμένα από την Αττικό Μετρό Α.Ε. πεζοδρόμια σε... πάρκινγκ!

Όσο για το τι επικρατεί στους δρόμους εκτός κέντρου, εκεί πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. Δημαρέλο ότι, με την αριθμητική δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας σήμερα, είναι, πράγματι, κατόρθωμα, που αστυνομεύονται ακόμη και οι κεντρικοί δρόμοι.. Πώς να αστυνομευθούν δρόμοι στην περιοχή του Θεαγενείου, στη Μαρτίου, στην Τριανδρία, ή στις Σαράντα Εκκλησιές...