Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την εμφάνιση, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, κρουσμάτων οζώδους δερματίτιδας, σε βοοειδή της χώρας μας.


Για το λόγο αυτό βρέθηκε, σήμερα, στην Αθήνα, ο Επίτροπος Βιτένις Αντριουκάιτις, αρμόδιος για την Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων. Συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτής υπουργός Μάρκο Μπόλαρη.

Τόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΠAΑΤ όσο και ο Επίτροπος της Ε.Ε. σημείωσαν με έμφαση την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών της χώρας μας και των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το θέμα.

Ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε τις ιδιαίτερες προσπάθειες που καταβάλει το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου, υπό αντίξοες συνθήκες και ζήτησε την ουσιαστική αρωγή της Ε.Ε. στις προσπάθειες αυτές.

Ο Επίτροπος δεσμεύθηκε ότι η Ε.Ε. θα στηρίξει με πόρους και τεχνογνωσία τις ελληνικές αρχές στο δύσκολο έργο τους.

Οι ελληνικές αρχές θα καταθέσουν το επόμενο διάστημα ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της νόσου και την δημιουργία αποτελεσματικότερου συστήματος πρόληψης των ζωωνόσων, με κύριο άξονα την προμήθεια των απαραίτητων εμβολίων απευθείας από την Ε.Ε.