Την μπάλα στην εξέδρα στέλνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, δηλώνοντας πως αναμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τις Σκουριές και διευκρινίζοντας ότι δεν του έχει γνωστοποιηθεί καμία απόφαση που να ακυρώνει τη μερική παύση εργασιών.


«Με αφορμή τη δημοσιότητα που έλαβαν δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφορικά με  την ύπαρξη απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία ακυρώνει σχετική Υπουργική Απόφαση για τη μερική παύση εργασιών της εταιρείας  ‘Ελληνικός Χρυσός’ στη Χαλκιδική, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι δεν του  έχει  γνωστοποιηθεί  καμία τέτοια απόφαση του ΣτΕ», αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Αντιθέτως, προσθέτει η ίδια ανακοίνωση, «στην ιστοσελίδα του ΣτΕ αναρτήθηκε,  χθες  2 Νοεμβρίου 2015,  ανακοίνωση για το θέμα, σύμφωνα με την οποία «δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί».

«Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αναμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση.