«Αγκάθι» η προστασία της πρώτης κατοικίας, παραδέχεται ο ΣταθάκηςΗ προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ ανέφερε ότι είναι πολύ κοντά ο συμβιβασμός για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.


Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real ανέφερε ότι έχει γίνει πρόοδος σε όλα τα θέματα, «υπάρχουν και κάποια θέματα που πρέπει να κλείσουν, αλλά αυτό είναι εφικτό, κατά τη γνώμη μου». Παραδέχτηκε ωστόσο ότι «το μεγάλο "αγκάθι" παραμένει η απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέσω της δικαστικής οδού, δηλαδή αυτού που είναι γνωστό ως "νόμος Κατσέλη", στο οποίο δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής».

Σε ερώτηση εάν η λύση θα δοθεί με πολιτική διαπραγμάτευση, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως «η διαπραγμάτευση που κάναμε αυτές τις ημέρες, στο επίπεδό μας, με τους θεσμούς, έκλεισε τον "κύκλο" της. Μπορεί να ξανανοίξει από αύριο. Άρα, είναι μία πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί, εκ των πραγμάτων».

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι είναι κοντά σε συμβιβασμό για τις 100 δόσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει βρεθεί ή θα βρεθεί συμβιβαστική λύση. Η θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει εύλογη καθυστέρηση των 28 ημερών κ.λπ. Έχει προχωρήσει η συζήτηση που θα είναι κάπου στη μέση και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα που, αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει λογική, συμβιβαστική λύση. Είμαστε οριακά πολύ κοντά στη λύση».

Σχόλια