Διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την προϋπόθεση όμως να παραιτηθούν
ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας. 


«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα».

Έκανε μάλιστα προτάσεις για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση του μεταβατικού προέδρου και ειδικότερα αναφέρθηκε στη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. 

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί». 
Απέρριψε τις ευθύνες που του προσάπτουν οι συνυποψήφιοί του για το φιάσκο στη χθεσινή διαδικασία λέγοντας πως «όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία και αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ».

«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», πρόσθεσε και συνέχισε, λέγοντας πως «ευθύνες σαφώς υπάρχουν», καθώς ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος γνώριζε την εταιρεία, όπως και ο διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας. «Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ; Πράγματι έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα», τόνισε. 

«Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Βρίσκω πολύ υποκριτικό να λένε ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν και την παραίτηση του προέδρου που δεν είχε καμία ανάμειξη με το τεχνικό σκέλος». 

«Οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..