Αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, για να συγκληθεί έκτακτα, το σώμα και να καταδικάσει, με ψήφισμά του, τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη,


σχετικά με τη σφαγή των Ποντίων, κατέθεσαν ο Σταύρος Καλαφάτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει».

Στην επιστολή τους, προς τον κ. Αβραμόπουλο χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον προκλητικές κι ανιστόρητες» τις δηλώσεις Φίλη και υπογραμμίζουν ότι «προσβάλουν βάναυσα όλους μας».

«Πιστεύουμε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης, ως Μητρόπολη του Προσφυγικού Ελληνισμού –και ειδικότερα ο δήμος μας- οφείλει να πάρει θέση και να καταδικάσει, με τον πλέον θεσμικό τρόπο (με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου) την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας της ελληνικής κυβέρνησης», τονίζουν στην επιστολή.

Καθώς το αρ. 67 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) απαιτεί αυτού του  είδους οι αιτήσεις να υποβάλλονται από το 1/3 του συνολικού αριθμού  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούν, επιπλέον, «από όλους τους  δημοτικούς συμβούλους της συμπολιτεύσεως και αντιπολιτεύσεως να  συνυπογράψουν το αίτημα».

Το αίτημα υπογράφουν ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής  Σταύρος Καλαφάτης και οι σύμβουλοι Στέλλα Αβραμίδου, Σωσώ Αδαμίδου –  Γκιουλέκα, Στέφανος Γωγάκος, Σωκράτης Δημητριάδης, Νίκος Ζεϊμπέκης,  Δημήτρης Κούβελας, Εφραίμ Κυριζίδης, Ευστάθιος Παντελίδης και Δημήτριος Ράπτης.