Το θέμα των έξι τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι φιγουράρει, σήμερα, στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βίσμα του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Μεϊμαράκης

"Επί υπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου στο υπουργείο Άμυνας, υπηρέτησε την θητεία του ως ιδιαίτερος του υφυπουργού Γιώργου Πέτσου.Ήταν τα πέτρινα χρόνια για τους νεοδημοκράτες οι οποίοι στέλνονταν στα σύνορα", εξηγεί η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο μαύρος Νοέμβρης αλλάζει τα πάντα στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πριν καλά καλά επουλώσει τις πληγές της από τα πρωτοφανή τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον του περιοδικού «Charlie Hebdo» και του εβραϊκού παντοπωλείου τον περασμένο Ιανουάριο, η Γαλλία κυριεύεται ξανά από τον απόλυτο τρόμο. Η πολλαπλή επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, που οδήγησε δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο, θέτει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης φέρνοντάς την αντιμέτωπη με τον κίνδυνο έξαρσης της ρατσιστικής βίας και δυσκολεύει ιδιαίτερα τη θέση του Φρανσουά Ολάντ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αυτοί είναι οι 12 Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της ανωμαλίας

Η εφημερίδα αναδημοσιεύει άρθρο του Χ. Νικολόπουλου, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος γράφει ότι 13 Έλληνες Ευρωβουλευτές υπερψήφισαν έκθεση της Αυστριακής ευρωβουλευτίνας Ούρλικ Λούνατσεκ, με βάση την οποία "τα κράτη μέλη υποχρεώνονται μεταξύ άλλων να προβούν σε παροχές υγείας προσαρμοσμένες στα ανώμαλα άτομα, π.χ. ειδική χειρουργική μονάδα για επεμβάσεις αλλαγής φύλου". Φαντάζομαι ότι ο κ. Νικολόπουλος θα προτιμούσε, στις περιπτώσεις που κορμιά του ενός φύλλου φυλακίζουν άτομα του άλλου, θα ήταν καλύτερο το ηλεκτροσόκ, για να συνέρχονται οι "ανωμαλάρες"... Θεέ μου, δεν αντέχονται, σήμερα, τα πρωτοσέλιδα!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιχείρηση κατάληψη στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "σχέδιο υπαγωγής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (αδιάφθοροι) στον εκάστοτε υπουργό Προστασίας του Πολίτη μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου μαζί με την Οικονομική Αστυνομία να αποτελέσουν τις αιχμές του δόρατος των οικονομικών ελέγχων που αναμένεται να εξαπολυθούν στο πλαίσιο της επιχείρησης «γέμισμα κρατικών ταμείων».  Η «άλωση» στην ηγεσία της πρώτης αστυνομικής υπηρεσίας και αυτή που έρχεται στη δεύτερη, με την τοποθέτηση πρόθυμων «δικών» μας αξιωματικών να υλοποιήσουν τα κυβερνητικά σχέδια, στοχεύει στον άμεσο εντοπισμό μεγαλοοφειλετών και φοροφυγάδων για τη γρήγορη εξεύρεση εσόδων, υποστηρίζει μεγάλη μερίδα αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμώντας τις τελευταίες κυβερνητικές κινήσεις". 

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Το φάντασμα της τρομοκρατίας επιστρέφει στην Ευρώπη

"Oι ματωμένες μνήμες των τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο το 2004 και το 2005 ξύπνησαν τη νύχτα της Παρασκευής όταν μπαράζ οργανωμένων επιθέσεων, αυτοκτονίας και μη, έσπειρε τον πανικό στο Παρίσι. Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορα, ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της επικράτειας", γράφει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κούρεμα έως 15% και σε κύριε και σε επικουρικές

"Τελικά υποχωρεί ο υπουργός Εργασίας και δεν θα προχώρησε στη συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Μειώνει όμως, και τις δύο", τονίζει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιορκία τρόμου στην Ευρώπη 

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "με τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να θρηνεί μετά το πολυαίμακτο τρομοκρατικό μπαράζ φανατικών ισλαμιστών -τη νύχτα της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου προς το Σάββατο- στο Παρίσι και την παγκόσμια κοινότητα σοκαρισμένη να μιλάει για την «11η Σεπτεμβρίου» της Ευρώπης, η αντιμετώπιση του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS) έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο, ύστερα από την πιο φονική μέρα που γνώρισε η Γαλλία μετά την απελευθέρωσή της από τους ναζί".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εξολοθρεύατε τη μεσαία τάξη

"Αριθμοί που σοκάρουν: Τα νοικοκυριά έχασαν (από το 2010, που η χώρα μπήκε υπό την εποπτεία του ΔΝΤ), εξαιρίας των συνεχών πολιτικών λιτότητας, 30,6 δια € από τα εισοδήματά τους Τα 82 δισ. ευρώ αγγίζουν πλέον τα ληξιπρόθεσμα χρέη" , επισημαίνει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS: Παίρνουν τα σπίτια των Σαμαρά, Παπανδρέου, Βενιζέλου

"Το Δημόσιο θα καταθέσει αγωγές εναντίον των τριών πρώην πολιτικών αρχηγών, των υπευθύνων των οικονομικών των κομμάτων τους και θα τους πάρει τις περιουσίες τους", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε με πιο αποφασιστικούς αγώνες

"Με βάση τα μαζικά συλλαλητήρια και την απεργιακή μάχη που δώσαμε, συνεχίζουμε την αναμέτρηση με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Νέα επίθεση ετοιμάζει στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα με αιχμή το Ασφαλιστικό, την ίδια ώρα που προσφέρει νέα προνόμια στο κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους", γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αφήνουν τους νεκρούς στα νοσοκομεία! 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ούτε τα χρήματα, για να θάψουν τους αγαπημένους ανθρώπους τους που έφυγαν από τη ζωή, έχουν κάποιες οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αποτέλεσμα είναι οι σοροί δεκάδων ασθενών που πεθαίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης να παραμένουν έως και δύο μήνες στα ψυγεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, μέχρι να βρεθεί τρόπος να ταφούν".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Το Δελφινάριο της ΝΔ

Σύμφωνα με την εφημερίδα " με την κοινωνία να αδιαφορεί και την ΝΔ να ψάχνει την χαμένη της ταυτότητα και τον χαρακτήρα της ως κόμματος εξουσίας, οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της Συγγρού καταστρώνουν τη στρατηγική τους στην τελική ευθεία πριν το άνοιγμα της κάλπης, την ερχόμενη Κυριακή. Ταυτόχρονα, οι «κορυφαίοι» της ΝΔ κάνουν τα δικά τους βήματα, επιλέγουν στρατόπεδα, προβαίνουν σε παρασκηνιακές συμφωνίες και διεργασίες, έχοντας ένα κοινό με τους υποψήφιους αρχηγούς: να υπηρετήσουν την προσωπική τους φιλοδοξία και ματαιοδοξία και να διεκδικήσουν μία υψηλότερη θέση στο πολιτικό στερέωμα".

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κήρυξαν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης

"Ο λυσσαλέος και ακήρυκτος πόλεμος ανάμεσα στη Δύση και στους τζιχαντιστές μεταφέρθηκε στην καρδιά της Ευρώπης, με λουτρό αίματος στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Τουλάχιστον επτά σημεία δέχθηκαν τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις από κομάντο αυτοκτονίας που χρησιμοποιούσαν Καλάσνικοφ και από βομβιστές καμικάζι ζωσμένους με εκρηκτικά, σε μια βραδιά που χιλιάδες άνθρωποι, κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας και τουρίστες, παρακολουθούσαν συναυλίες, έναν ποδοσφαιρικό αγώνα παρόντος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στις κερκίδες ή είχαν βγει βόλτα με τους φίλους τους. Τα θύματα ήταν τουλάχιστον 153 αθώοι, οι τραυματίες εκατοντάδες", γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ : Δουλεμπόριο κάνει η Τουρκία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας έχουν περιέλθει αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν το βρώμικο παιχνίδι που παίζει η γειτονική χώρα.Έχει ακόμη στην κατοχή του στοιχεία για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι αρχές της γειτονικής χώρας (Αστυνομία, Λιμενικό κ.ά.), που αντί να ανακόπτουν και να ελέγχουν τις προσφυγικές ροές, τις ενθαρρύνουν ποικιλοτρόπως".

ΤΟ ΧΩΝΙ: Διπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα

Με το ζόρι κρατιόμαστε και, απλά, αναδημοσιεύουμε σημεία από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας: "Παρά τη σκληρή διαπραγμάτευση, τις τρικλοποδιές made in Germany, το κλείσιμο των τραπεζών και τη χυδαιότερη μιντιαχή προπαγάνδα τρομοκράτησης των Ελλήνων, η συγκυβέρνηση μάζεψε 4,5 δια ευρώ"!  Και προσθέτει ότι αυξήθηκε κατά 4,8% το εισόδημά μας. Θου Κύριε...

FREDDO: Μακελειό στο Παρίσι

Με τις έξι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, από το Ισλαμικό Κράτος, που στοίχισαν τη ζωή σε 153 ανθρώπους, ασχολείται στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.

REALNEWS: "Η Ευρώπη σε κατάσταση πολιορκίας"

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "έκρηξη τρόμου μετά το πολύνεκρο χτύπημα στο Παρίσι". Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της αναφέρεται ότι "οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης. Απειλούν με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Λονδίνο και Ρώμη.