Ιδιαίτερα τυχεροί ήταν όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου! Το αχτύπητο δίδυμο, των Bodecker & Neander, με τη διασκεδαστική, όσο και συγκινητική παράσταση
DÉJÀ-VU? έφερε και στη Θεσσαλονίκη κάτι από τη μαγεία που έχει απλώσει σε όλο τον κόσμο, μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς του.

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, σε συνεργασία με την Inter Show Productions και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Mime Φεστιβάλ, έφερε στη σκηνή αυτές τις δυο κωμικοτραγικές φιγούρες, που χωρίς λόγια, σχεδόν χωρίς σκηνικά, διηγήθηκαν καταστάσεις, χάρισαν άφθονο γέλιο και σκόρπισαν γνήσια, ατόφια συγκίνηση!

Η παράσταση, χωρισμένη σε αυτόνομες ιστορίες, αποκάλυψε στους θεατές δύο τεράστια ταλέντα, γνήσιους μαθητές του φημισμένου Marcel Marceau. Με πλήρη έλεγχο της εκφραστικότητας του σώματος και του προσώπου τους, ταξίδεψαν το κοινό από ένα παρισινό καφέ μέχρι… τον πλανήτη Άρη κι από εκεί στις μεγάλες ταινίες, αλλά και στα ακριβά συναισθήματα…

Ήταν μια μοναδική εμπειρία απ’ αυτές που απλόχερα προσφέρει η μιμητική τέχνη, αλλά και μια υπενθύμιση ότι το Mime Festival έχει πολλές τέτοιες συναρπαστικές στιγμές να προσφέρει στο άμεσο μέλλον!

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την παράσταση στο βίντεο που ακολουθεί: