Στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 κληρώθηκε η Εθνική Ανδρών, μαζί με τις Βέλγιο, Ουκρανία και μία ομάδα από την προ-προκριματική φάση, που θα είναι η καλύτερη δεύτερη από τους τρεις ομίλους.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο τουρνουά, 15-18 Σεπτεμβρίου και 22-25 Σεπτεμβρίου 2016, με τη «γαλανόλευκη» να διεκδικεί την πρώτη θέση, που δίνει απευθείας πρόκριση για την τελική φάση. 

Ο δεύτερος του ομίλου θα παίξει σε αγώνες μπαράζ με τον δεύτερο του 1ου ομίλου, στον οποίο μετέχουν οι Γερμανία, Ισπανία, Μαυροβούνιο και μία ομάδα από τα προ-προκριματικά.

Τις ίδιες ημερομηνίες θα τελεστεί και η προκριματική φάση στην αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών. Η Εθνική κληρώθηκε στον 6ο όμιλο, μαζί με τις Τσεχία, Λευκορωσία και Σλοβενία. Η διαδικασία είναι ίδια, δηλαδή ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση, ενώ ο δεύτερος θα παίξει σε μπαράζ με τον δεύτερο του 4ου ομίλου, όπου μετέχουν οι Κροατία, Ισραήλ, Σλοβακία και Πορτογαλία.

Τα προκριματικά για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων/Νεανίδων 2016 θα διεξαχθούν από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2016.

Η Εθνική Εφήβων κληρώθηκε στον 7ο όμιλο μαζί με τις Σερβία, Εσθονία και μία ομάδα από τα προ-προκριματικά, μεταξύ των Λευκορωσίας, Αγγλίας ή Κοσόβου.
Το συγκρότημα των Νεανίδων θα μετάσχει στον 1ο όμιλο, μαζί με τη Σερβία, τη Ρουμανία και μία ομάδα από τα προ-προκριματικά, που θα είναι μία από τις Λευκορωσία, Αγγλία ή Γεωργία.