Η ανησυχία του για τα κοινά είναι γνωστή, ο... εθισμός του στις εκλογές το ίδιο. Έτσι, ο Γιάννης Μπουτάρης εισάγει εαυτόν σε μία νέαν βάσανον: Στις εκλογές των Χημικών την 1ης Νοεμβρίου!


Πρόκειται για τις εκλογές της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ), στις οποίες ο Γιάννης Μπουτάρης κατεβαίνει στο ψηφοδέλτιο με τίτλο “Επιστημονικό Κοινωνικό Μέτωπο-Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση-Ανεξάρτητων Χημικών (Ε.Κ.Μ.-ΠΑΣΧ-Α.Χ)”.

Διαβάζουμε στην διακήρυξη του Μετώπου ότι σε αυτό συμμετέχουν "μέλη που προέρχονται από την ριζοσπαστική, την ευρωπαϊκή, την μεταρρυθμιστική, την σοσιαλιστική και την ανανεωτική κεντροαριστερά, την οικολογία και από συλλογικότητες, που δραστηριοποιούνται κατά του νεοφιλελευθερισμού, κατά της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών - των φυσικών πόρων – των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, κατά της πολιτικής της λιτότητας, κατά της αφαίρεσης δημοκρατικών - εργασιακών – ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπέρ της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και της άμεσης δημοκρατίας, που να μπορεί να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά μια κοινωνική συμμαχία μισθωτών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, ανέργων, σπουδαστών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών επιχειρηματιών, εμπόρων, ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν κοινά συμφέροντα σε αυτήν τη φάση της σημερινής οικονομικής κρίσης".

Πώς να μη μας γεννηθεί η απορία, αν, τελικά, ο δήμαρχος είναι... αντιμνημονιακός; Αφού είναι ο ίδιος που, πριν μερικά χρόνια, καλοδέχονταν (ως δήμαρχος, φυσικά), τον κ. Φούχτελ, αλλά και που έχει εκφραστεί με συγκεκριμένο τρόπο, για τα εκάστοτε Μνημόνια, από βήματος του δημοτικού συμβουλίου...