Ο ΠΑΟΚ πάλεψε με την ατυχία και με την ΑΕΚ και για τρία δεκάλεπτα ήταν κοντά αλλά στο τέταρτο δεν άντεξε και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 65-53.

Μοναδική πηγή «οξυγόνου» στην επίθεση ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει 22 πόντους και την ομάδα να μην μπορεί να «δει» καλάθι όταν αυτός έπαιρνε τις απαραίτητες «ανάσες».

Η ατυχία για την ομάδα του Μαρκόπουλου που ήταν ήδη ελλείπεις  στην θέση του πλέιμεϊκερ ήρθε όταν τραυματίστηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο Τσόχλας. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως έπαθε βαρύ διάστρεμμα. Αύριο, θα κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και να προσδιοριστεί ο χρόνος, που θα χρειαστεί για την επιστροφή του. Το βέβαιο είναι πως θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Τετάρτης με την Σζολνόκι στη Θεσσαλονίκη, για την 1η αγωνιστική του Eurocup.

Την ανάγκη να διορθωθούν πολλά πράγματα στην συνέχεια της σεζόν τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος. 

«Δεν έγινε καλό παιχνίδι και έγιναν πολλά λάθη και από τους δύο. Υπήρχαν σκληρές άμυνες και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να μπουν από την άμυνα τους στο παιχνίδι. Είχαμε πολλές αδυναμίες, δεν πιέσαμε την αντίπαλη ρακέτα… Κερδίσαμε μόλις επτά βολές σε όλο το παιχνίδι… Από εκεί και πέρα με την πάροδο του χρόνου, οι απουσίες και τα προβλήματα με φάουλ μας αποδυνάμωσαν και μείναμε εκτός ρυθμού στο τελευταίο πεντάλεπτο(…)Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα στη συνέχεια», είπε μεταξύ άλλων.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 36-30, 48-45, 65-53.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Χέρστον, Μιλόσεβιτς 16 (2τρ., 11ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 18 (2), Καλαμπόκης 5 (1), Ουόρεν 4, Κάρτερ, Ντ. Σάκοτα 2, Ανοσίκε 3, Παπαντωνίου 7, Σκραμπ 10 (2).

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Τέπιτς 4, Βασιλειάδης 22 (7), Ντούβνιακ 3 (1), Μάρκοβιτς 2, Μπάλαμπαν 4, Λιάπης, Κακαρούδης 8, Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Κώττας.