Έξι συγγενείς, ηλικίας από 28 ως 38 χρόνων, είχαν οργανώσει τη δική τους συμμορία και λήστευαν διαβάτες στους δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, ασκώντας σωματική βία.


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, έπειτα από επισταμένη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πέτυχαν την εξάρθρωση της... «οικογενειακής» εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση τέσσερις Έλληνες, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο. Είναι όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «Κλοπής κατά συναυτουργία» και «Εγκληματικής οργάνωσης».

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, από τον περασμένο Μάιο, άρπαξαν από τουλάχιστον πέντε ανυποψίαστους πολίτες, ένα δίκυκλο, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων συνεργών τους, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες ενέργειες.