Τρεις ληστές εντόπισε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη και, εναντίον τους, σχημάτισε δικογραφία.

 

Ειδικότερα:

- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013, εισέβαλε μαζί με συνεργό του σε διαμέρισμα στην περιοχή της Άνω Πόλης, και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της 69χρονης ενοίκου, έκλεψαν από το εσωτερικό διάφορα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο δράστης είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.

- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου Έλληνα για ληστεία, διότι στα τέλη Ιουλίου εισέβαλε σε ιατρείο 52χρονης και με την απειλή όπλου άρπαξε 200 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο. Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» σε βάρος 27χρονου ομογενή, διότι αγόρασε από τον 49χρονο δράστη το κλεμμένο τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ομογενή, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούνιο του 2014, με απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να αρπάξει ποδήλατο νεαρού άντρα που κινούταν σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.