Πολυάριθμες υποθέσεις εξαπάτησης από μέλη σπείρας, τα οποία προσποιούνταν ότι είναι γιατροί νοσοκομείων ή δικηγόροι κι έβαλαν χέρι στο κομπόδεμα ανυποψίαστων πολιτών, εξιχνίασαν αστυνομικοί του
Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 


Μάλιστα, έπιασαν στα πράσα, μετά από συντονισμένη  επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης - Ευκαρπίας, 59χρονο Έλληνα, ο οποίος προσπαθούσε να… βάλει χέρι σε κομπόδεμα ηλικιωμένου, λέγοντας παρόμοιο ψέμα. 

Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα θύματά τους κι άλλοτε έλεγαν πως ήταν γιατροί νοσοκομείου κι άλλοτε δικηγόροι. Υποστήριζαν ότι συγγενής του θύματος είχε εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία στο νοσοκομείο, ή είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και ζητούσαν χρήματα, είτε για νοσήλια, είτε για τα… χαρτόσημα της δίκης!

Σύμφωνα με την αστυνομία εξαπάτησαν συνολικά 13 πολίτες, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επιπλέον 39, έβαλαν στην τσέπη τους 67.030 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν άλλα 320.500 ευρώ, από υποψήφια θύματα που τους… πήραν χαμπάρι.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 59χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί με τα άλλα μέλη του κυκλώματος και να τηλεφωνεί στα θύματα και 44 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Εναντίον των μελών της σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής οργάνωσης, της  Απάτης κακουργηματικής μορφής τετελεσμένης και σε απόπειρα και της παράβασης του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων. Η αστυνομία, πάντως, δεν ανακοίνωσε τον συνολικό αριθμό των μελών της σπείρας.