Το συνταξιοδοτικό έγινε, σήμερα, το θέμα που προτιμούν, για πρώτο τους θέμα, οι περισσότερες εφημερίδες.

 

Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ο Τζιτζικώστας ρουφιάνευε τον Καραμανλή

Η εφημερίδα γράφει: “Σύμφωνα με συγκλονιστικές αποκαλύψεις των Wikileaks ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ μαζί με τον Χρηστάκη τον Σταϊκούρα «έδιναν» τον Καραμανλή σε ξένες πρεσβείες”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τα 48 προαπαιτούμενα για 2 δισ. ευρώ με αίμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: σήμερα το κρίσιμο Eurogroup για την εκταμίευση της υποδόσης έως τα μέσα Οκτωβρίου. Πιο εύκολοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διαχείριση «κόκκινων» δανείων, αλλαγές (προς το χειρότερο) στις 100 δόσεις, εξεύρεση υποδύναμων για τον ΦΠΑ στην ιδ. Εκπαίδευση, τέλος επιστροφών στους αγρότες από το πετρέλαιο, άνοιγμα επαγγέλματος φαρμακοποιού».

ΕΘΝΟΣ: «Ποινές-φωτιά σε πρόωρες συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με σημαντικές περικοπές στις προσδοκώμενες συντάξεις τους απειλούνται τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων που σχεδιάζουν στο άμεσο μέλλον να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από την εργασία με μειωμένη σύνταξη. Από τις προωθούμενες αλλαγές υπολογίζεται ότι θα πληγούν περίπου 120.000 ασφαλισμένοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Ρωσία θα χτυπήσει την Τουρκία

“Δέος και ταραχή στους τούρκους από τη διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων στο Βόσπορο, ενώ η ώρα των προφητειών είναι τόσο κοντά μας που νομίζουμε ότι είναι τόσο μακριά μας! "Της Μεσογείου τα πλοία ως φρύγανα θα πεταχθούν εις τον αέρα"”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι γλιτώνουν τα 67 και τις μειώσεις συντάξεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι όροι και οι προϋποθέσεις για αποχώρηση με ευνοϊκές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού. Ο ρόλος των πλασματικών ετών. Ποιοι αποφεύγουν τις περικοπές από το νέο τρόπο υπολογισμού και για ποιους οι συντάξιμες αποδοχές πέφτουν κάτω από τα 593 ευρώ»

ΕΣΤΙΑ: «Ευτελισμός με τα προαπαιτούμενα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα οριστικοποιηθεί η λίστα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επομένης δόσεως, ύψους 2 δισ. ευρώ, προς την χώρα μας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Προϋπολογισμός με δόντια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κατατίθεται σήμερα το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που αντικατοπτρίζει τις δυσμενείς συνθήκες από την επιβολή των capital controls. Το 2016 θα συνεχιστεί η «εξαΰλωση» των εισοδημάτων, αφού ο πλούτος που θα παραχθεί θα είναι αισθητά μικρότερος».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Όχι σε σκουπιδόσημο λένε οι δήμοι

“Με το νέο φόρο θα υπερδιπλασιαστεί το κόστος ταφής των απορριμμάτων από τον Ιανουάριο.
Ο φόρος επιβάλλεται βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, που υποχρεούται να εφαρμόσει η Ελλάδα, η οποία καλείται να πληρώσει πρόστιμα που αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων και τη μη κατασκευή μονάδων επεξεργασίας (ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.ά.). Πάγωμα για μία διετία θα ζητήσουν οι δήμοι, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και την αδυναμία των νοικοκυριών να αντέξουν κι άλλη επιβάρυνση”, γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Παγώνει το 23% στα ιδιωτικά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει απόψε –κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης – ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση –που ετοιμάζει νομοσχέδιο με 18 προαπαιτούμενα- πρόκειται να αναζητήσει ισοδύναμα μετά τις έντονες αντιδράσεις από ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης».

ESPRESSO: Κρέας Φρανκεστάιν

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “το περιεχόμενο των ντουλαπιών της κουζίνας μας και του ψυγείου μας αναμένεται να αλλάξει εντυπωσιακά έως το 2025, ενώ τα σημερινά best-seller βιβλία συνταγών θα φαντάζουν μάλλον οπισθοδρομικά”.

KONTRA NEWS: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα για να ξεχρεωθούμε»

Η εφημερίδα γράφει ότι « 1 τρισ. οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ξένες τράπεζες! Με 100 δισ. ευρώ μας διαγράφουν οι ξένοι όλα τα χρέη. Ανοικτή επιστολή σε όλους τους Λιακουνάκους: Ελάτε να σας κάνουμε ευεργέτες για να γλιτώσετε τη φυλακή και τους εξευτελισμούς».

SPIRTO: Πώς θα άρπαζαν τα πλουσιόπαιδα

“Η λίστα των 30 πλουσίων που είχαν γίνει στόχος των αντιεξουσιαστών και των ποινικών της ομάδας Πετρακάκου δεν έκανε διακρίσεις και δεν φοβήθηκε κανέναν από εκείνους που εκπροσωπούν την ελληνική ελίτ και φέρονταν και κινούνταν σαν να ήταν για πάντα στο απυρόβλητο”, γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Θρίλερ με σκελετό στη Σαντορίνη

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “συναγερμός σήμανε στη Σαντορίνη, όπου κρύβεται το ένοχο μυστικό του θανάτου του 21 χρόνου Τάκη Βαζακόπουλου, που χάθηκε στις 7 Αυγούστου 2014” και προσθέτει: “Η αποκάλυψη ότι βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στη θέση Σκάρος, έξω από το Ημεροβίγλι, οδήγησε τη σκέψη όλων σε ένα όνομα: στον Τάκη”. Αφού περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια πώς βρέθηκαν τα οστά από Γάλλο τουρίστα, παραθέτει την άποψη του ιατροδικαστή ότι δεν ανήκουν στον αγνοούμενο νέο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τι αλλάζει στο φορο-ποινολόγιο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στη ριζική αναμόρφωση των ποινών και των προστίμων για παραβάσεις φοροδιαφυγής, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ενώ επαχθή φορολογικά μέτρα φέρνει για το 2016, το προσχέδιο του προϋπολογισμού».