Μαύρα κι άραχνα τα βλέπουν, στα βασικά τους θέματα, τα συνταξιοδοτικά και τα ασφαλιστικά, αλλά και τα φορολογικά, όλες οι εφημερίδες. Όλες; Όχι όλες! Υπάρχει μία που αντιστέκεται και βλέπει πως υπάρχει ελπίς...


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ανατροπή στον νόμο Κατσέλη!

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διαγραφή χρέους αντί εξώσεως (!) το νέο μέτρο για τα «κόκκινα» δάνεια. Θα δίνεται η δυνατότητα στους «ομήρους» των στεγαστικών να εγκαταλείπουν το σπίτι τους για ένα άλλο, πολύ λιγότερων τετραγωνικών, που θα τους παραχωρεί η τράπεζα με «κούρεμα» της οφειλής τους»

ΕΘΝΟΣ: «Κατασχέσεις εξπρές για χρέη στα Ταμεία»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια για ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Στο στόχαστρο μπαίνουν σε πρώτη φάση περίπου 100.000 οφειλέτες, οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει στην αποπληρωμή ή σε ρύθμιση των χρεών τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τελευταία προειδοποίηση τα δραματικά γεγονότα που έρχονται"

Η εφημερίδα δημοσιεύει "τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες από το Άγιον Όρος, το Ιερό Βουνό της Ορθοδοξίας μας, σχετικά με τα μελλούμενα να συμβούν δραματικά γεγονότα". Όπως επισημαίνει "τα κάτωθι είναι άκρως σημαντικά και πρέπει να προσεχθούν από ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς! "Ο καιρός γαρ εγγύς" ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι γλιτώνουν το ψαλίδι στις συντάξεις του 2015»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πως επηρεάζονται όσοι θεμελίωσαν έως 31 Δεκεμβρίου 2014, τι θα χάσουν όσοι αποχώρησαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και τι θα πάρουν όσοι φεύγουν μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Έρχονται μειώσεις βάσει του νέου υπολογισμού συντάξιμων αποδοχών».

ΕΣΤΙΑ: «Σημάδια κρίσεως στην γερμανική οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το κύρος και η αξιοπιστία της γερμανικής οικονομίας, δέχονται σημαντικά πλήγματα, που καθιστούν ιδιαίτερα αμφίβολη την συνέχιση της μέχρι πρό τινος καλπάζουσας πορείας της».

Η ΑΥΓΗ: «Έχε το νου σου στο παιδί… γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «χιλιάδες το ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στον δρόμο για την Ευρώπη. Ο αριθμός των ανηλίκων από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που φτάνουν χωρίς τους γονείς τους στην Ελλάδα, αυξάνεται διαρκώς. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ανθρωπιστικές οργανώσεις για έξαρση φαινομένων κάθε είδους κακοποίησης και σεξουαλικής-εργασιακής εκμετάλλευσης των ορφανών του πολέμου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Και απ’ τη μύγα ξίγκι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η φοροδοτική ικανότητα των ελληνικών νοικοκυριών έχει εξαντληθεί, διαμηνεύει στην έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ συμπλέοντας με την ΕΕ απαιτεί από την Αθήνα την άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων και αναβάλλει επ’ αόριστον τη δέσμευσή του για ελάφρυνση του χρέους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εκθέσεις-σοκ για υπερφορολόγηση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ώρα που η Ελλάδα κατρακυλάει όλο και χαμηλότερα στους δείκτες ανταγωνιστικότητας και όλοι συμφωνούν ότι έχει άμεση ανάγκη από μια επενδυτική έκρηξη, η κυβέρνηση εξετάζει να αυξήσει περαιτέρω την ήδη υψηλή φορολογική επιβάρυνση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στον αέρα έργα του ΕΣΠΑ, χάνεται 1 δισ.

Όπως τονίζει η εφημερίδα "Οριστικά στον πάγο μπαίνουν περίπου 500 έργα δήμων σε όλη τη χώρα, 60 εκ των οποίων στην Κεντρική Μακεδονία, που χρηματοδοτούνταν από το ΕΣΠΑ (2007-2013). Η απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου προς το δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση ενός χρόνου (έως το τέλος του 2016) στην υλοποίηση των έργων επιβεβαιώνει τους φόβους των δημάρχων ότι πέραν των πόρων, ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα χαθούν για τους ΟΤΑ, είναι πολύ πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις. Επιπλέον οι αιρετοί φοβούνται ότι οι εργολάβοι θα εγείρουν ζήτημα αποζημιώσεων, τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν τα δημοτικά ταμεία". 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κουαρτέτο εκβιάζουν το λαό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με μοιρασμένους ρόλους, η κυβέρνηση και το κουαρτέτο εκβιάζουν μ’ ένα πιθανό «κούρεμα» των καταθέσεων, για να πείσουν το λαό να αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα της «αξιολόγησης», που μπαίνουν ως προαπαιτούμενα της δόσης των 2 δισ. ευρώ και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Από Μνημόνιο (για την οικονομία) σε Μνημόνιο (για το Προσφυγικό)

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «για στενότερη συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων πιέζει η Γερμανία την Ελλάδα –μέχρι και το περίφημο θέμα των κοινών περιπολιών στην επίσκεψη Σταϊνμάγερ στην Αθήνα. Παράλληλα, η γερμανική πλευρά δείχνει με κάθε τρόπο ότι αποσυνδέει πλήρως το Προσφυγικό από το Μνημόνιο και αποκρούει κάθε προσπάθεια της Αθήνας για χαλάρωση των συμφωνηθέντων».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 10 μέρες χωρίς ζάχαρη κάνουν θαύματα υγείας

Η εφημερίδα μας προτρέπει να κόψουμε, έστω και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, την κατανάλωση ζάχαρης, για να δούμε σημαντική βελτίωση στην υγεία μας.

ESPRESSO: Ένα κιχ και πέθανες

Συνέχεια στο σίριαλ με το καράβι της ηρωίνης δίνει σήμερα η εφημερίδα και τονίζει: "Οργιο απειλών και αλληλοκαρφώματα, που περιλαμβάνουν ακόμη και βαρύτατες καταγγελίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας μέσα στη φυλακή, σημάδεψαν τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης του πλοίου της ηρωίνης «Noor 1», με πρωταγωνιστές τους κατηγορουμένους Ευθύμιο Γιαννουσάκη και «κάπτεν Τζορτζ»".

KONTRA NEWS: «Έκαψε ο Θεοχάρης την Σαββαΐδου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «καταπέλτης για την Αικατερίνη Σαββαΐδου είναι η κατάθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη στους ανακριτές διαφθοράς. Ο Θεοχάρης έκαψε στην κυριολεξία την Σαββαΐδου αποκαλύπτοντας στην Δικαιοσύνη το ρόλο της».

STAR PRESS: Βιαστής αλώνιζε σε νοσοκομείο

Για το περιστατικό που συνέβη σε νοσοκομείο της Αθήνας (το Γενικό Κρατικό Νικαίας), όπου μάνα 6χρονης έπιασε, μέσα στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν η κόρη της, έναν γυμνό άνδρα που προσπαθούσε να τη γδύσει, μιλά η εφημερίδα. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η μεγάλη πρόκληση για τις τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κάτω από 15 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες. Ποσό 4,5-5 δισ. καλούνται να καλύψουν οι ιδιώτες. Οι νέες μετοχές που θα αποκτήσει το Δημόσιο, μέσω ΤΧΣ, θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου. Οι διαδικασίες που ξεκινούν από τη Δευτέρα οδηγούν ξανά τις τράπεζες στον ιδιωτικό τομέα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παράταση αγωνίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα σε μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης στην Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ».