Ασφαλιστικό, εργασιακό και... οι πενταροδεκάρες του ΦΠΑ, μαζί με κόκκινα δάνεια, επιλέγουν οι περισσότερες σημερινές εφημερίδες.Από τις τρεις τοπικές, η μία επιλέγει για πρώτο θέμα και η άλλη για θέμα πρώτης σελίδας, τον κίνδυνο λουκέτου στην TV100.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σε αδιέξοδο τα νοσοκομεία

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, "κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αφού εξαιτίας των ελλείψεων υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς. Η δημόσια δαπάνη υγείας στην Ελλάδα είναι 5,5% του ΑΕΠ, τη στιγμή που η πρόβλεψη του δεύτερου μνημονίου ήταν 6%, ενώ η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις προσωπικού καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Όλες οι συντάξεις απ' την αρχή. Μοιραίο πρόσωπο για τον Αρμαγεδδώνα στο Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Από την αρχή πρόκειται να υπολογιστούν όλες οι συντάξεις που χορηγούνται σε πάνω από 2.600.000 συνταξιούχους. Ο ανακαθορισμός των ποσοστών αναπλήρωσης θα γίνει σε σχέση με τους μισθούς που ελάμβαναν οι σημερινοί συνταξιούχοι όταν εργάζονταν".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο πλαφόν στις πολλαπλές συντάξεις. Οι 7 ρυθμίσεις - φωτιά που φέρνει το ασφαλιστικό. Οι μεγάλοι χαμένοι των σαρωτικών αλλαγών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Νέο, χαμηλότερο πλαφόν στις συνολικές αποδοχές για όσους λαμβάνουν πολλές συντάξεις σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, που παράλληλα προωθεί αλλαγές στα ποσοστά αναπλήρωσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Προδότες! Διαλύετε την Ελλάδα και την Ορθοδοξία"!

"Στις δραματικές εξελίξεις που βιώνει η πατρίδα και ο λαός μας, και ενώ ο κόσμος μας όλος οδεύει προς την άβυσσο μιας νέας πιθανής πολεμικής περιπέτειας, η φωνή της Ελληνορθοδοξίας είναι εδώ, παρούσα! Προσωπικότητες της Χριστιανοσύνης παρεμβαίνουν στην επικαιρότητα, για να λάβουν σαφή θέση στις εξελίξεις και να βοηθήσουν τον δυστυχισμένο λαό μας" γράφει η εφημερίδα που φιλοξενεί κείμενο του γέροντα Ιωάννη. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκληροί όροι από τρόικα για τα κόκκινα δάνεια. 'Όλο το παρασκήνιο από τις συναντήσεις των δανειστών με τους υπουργούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Τα... σπάνε στα "κόκκινα" δάνεια κυβέρνηση - θεσμοί, με το οικονομικό επιτελείο να αναζητά γέφυρες επικοινωνίας για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Οι δανειστές έδειξαν... τα δόντια τους στο χθεσινό πρώτο τετ α τετ και οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, με το μεγάλο "αγκάθι" των διαπραγματεύσεων, όπως έχει εξελιχθεί η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, να αποτελεί το κυρίως πιάτο της συνάντησης".

ΕΣΤΙΑ: "Ιστορική μείωσις του ελλείμματος. Τι επετεύχθη με θυσίες σε μία πενταετία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τα στοιχεία που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητος η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είναι εξόχως αποκαλυπτικά: Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος το 2014 έφτασε στο 3,6%, από 15,4% το 2009 - παρ' όλο που για την ακρίβεια του τελευταίου αυτού στατιστικού στοιχείου υπάρχει ακόμα έντονη αμφισβήτησις και αρκετά ερωτήματα".

Η ΑΥΓΗ: "Μέτωπο υποκρισίας για τις "πενταροδεκάρες". Κροκοδείλια δάκρυα από σχολάρχες, μιντιάρχες και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ με την εκπαίδευση των λαϊκών στρωμάτων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φθηνή επικοινωνιακή επίθεση εξαπέλυσε στον Νίκο Φίλη κοινοπραξία συμφερόντων που αρνείται την επόπτευση των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών από το υπ. Παιδείας επικαλούμενη "τρομακτικές" επιβαρύνσεις των λαϊκών εισοδημάτων της τάξης των 60-80 ευρώ τον μήνα για ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια και αυξήσεις των 10-20 ευρώ στα φροντιστήρια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ο υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό και ξεκαθαρίζει: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Δεν υπάρχει περίπτωση να εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή συντάξεων, δηλώνει στην "Εφ.Συν." ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος παρουσιάζει αύριο την κυβερνητική πρόταση στους θεσμούς". Στη συνέντευξή του μιλά για εξορθολογισμό και ομοιογενοποίηση των πολλαπλών κανόνων απονομής, ενώ προσθέτει ότι θα καθιερωθεί εθνική σύνταξη με βάση το σουηδικό και όχι το μοντέλο της Χιλής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ολάντ: Είμαι εδώ για να βοηθήσω. Συνέντευξη στην "Κ" - Προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα - Η Ευρώπη έχει κανόνες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Την αποφασιστικότητά του να στηρίξει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και "να αγκυροβολήσει μόνιμα στη Ζώνη του Ευρώ" υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην "Κ" ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κάτω τα χέρια από την TV100 Απειλείται με λουκέτο η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται εργαζόμενοι αλλά και διοικούντες της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, καθώς αν δεν υπάρξει τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που συζητείται στη Βουλή, η TV100 θα πρέπει να μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία από επιχείρηση ειδικού σκοπού που είναι σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οδηγείται μαθηματικά στο λουκέτο, γεγονός που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι σήμερα στους δρόμους! Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο Ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Ξεπερνάνε τις 600 οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων του κινήματος που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να καλέσει σε συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα και, ταυτόχρονα, σε απεργία στις 12 Νοέμβρη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η όπερα της πενταροδεκάρας. Τα ρέστα Φίλη για τον ΦΠΑ, το μαχαίρι Κατρούγκαλου στις συντάξεις, το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων και το φάντασμα του ΕΝΦΙΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Πενταροδεκάρες" χαρακτήριζε το επιπλέον κόστος που επιφέρει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ έφτανε η ώρα του ΕΝΦΙΑ, τη στιγμή που ο υπουργός Εργασίας ανήγγελλε τις επερχόμενες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και η τρόικα έβαζε τις τελευταίες πινελιές για το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Παρίσι"... και πρόστιμο. Ο Ολάντ φέρνει επενδύσεις, στηρίζει τον Τσίπρα και... τσαντίζει τον Σόιμπλε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Φρανσουά έρχεται, οι συντάξεις φεύγουν". Αυτό το "μότο" περιγράφει τους δυο βασικούς πυλώνες της καυτής επικαιρότητας -χωρίς να απαξιώνουμε θέματα όπως το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ή τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τη γγ Δημοσίων Εσόδων, που έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο παζλ των ημερών".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κερδίστε από παιδιά την οστεοπόρωση

Η εφημερίδα μιλά για "προσφορά για εξετάσεις από νοσοκομείο της πόλης".

ESPRESSO: Κόκα σε μεγάλα κλαμπ από τον Αλβανό του Παλιοκώστα

"Εκανε to... αγροτικό του δίπλα στον «Φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα και συνεργάστηκε με τον μετέπειτα αυτόχειρα ληστή του Διστόμου Σπύρο Δραβίλα ένας από τους πιο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς, προτού ανοίξει τα φτερά του και αρχίσει να κινεί τα νήματα κυκλώματος που τροφοδοτούσε με μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένου χασίς και skunk τα μεγάλα κλαμπ της Αττικής", γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ που έρχεται σήμερα στη χώρα μας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Στους ρυθμούς της πρώτης επίσκεψης Ολάντ στην Ελλάδα κινείται το Μέγαρο Μαξίμου και ο Γάλλος πρόεδρος καταφθάνει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 5 το απόγευμα".

SPIRTO: Μεγαλεία στον Σκορπιό

Η εφημερίδα αναφέρεται στο γάμο της κόρης του Ρώσου Κροίσου Νπμίιρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, με τον Χουάν Σορτόρι, στον Σκορπιό.

STAR PRESS: Η ερωτική φαντασίωση του παπά έγινε εφιάλτης

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση 60χρονου, που έχει -εδώ και χρόνια- βγάλει τα ράσα, ο οποίος αντί να βρεθεί στην κλίνη του πόθου με δυο γυναίκες, βρέθηκε γυμνός και θύμα ληστείας, στην ερημιά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μάχη σε τρία μέτωπα. Σύννεφα στην πρώτη συνάντηση με τους δανειστές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Κίτρινη" κάρτα για τους δημοσιονομικούς στόχους έδειξαν χθες οι επικεφαλής των τεσσάρων Θεσμών κατά την πρώτη ημέρα των αλλεπάλληλων συναντήσεων που είχαν με υπουργούς της κυβέρνησης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανατροπές στην αγορά. Τι αλλάζει σε γάλα, αρτοποιεία, φαρμακεία, προσφορές, εκπτώσεις, Κυριακές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Για την ολοκληρωτική εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ως προς τις αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, σχετικά με τις προσφορές και τις εκπτώσεις, την κυριακάτικη αργία, τη διάρκεια της ζωής του γάλακτος, την πώληση του ψωμιού και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, δεσμεύτηκε χθες ο υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τους δανειστές".