Οικονομικά είναι τα σημερινά πρωτοσέλιδα. Λίγο η φορολογία, λίγο οι συντάξεις, (σχεδόν) όλες οι εφημερίδες επέλεξαν παρόμοιο θέμα. Άλλοι, πάλι, ονειρεύονται έργα... Κι άλλοι, γλέντια στον Σκορπιό. Για λίγους.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πακέτο 2 με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δανειολήπτες που έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν αφήσει δάνειο απλήρωτο για πάνω από 30 μέρες θα πρέπει να το ρυθμίσουν με την τράπεζα σε διάστημα ενός μηνός, αλλιώς μπορεί να δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο σφυρί!».

ΕΘΝΟΣ: «Παρακράτηση εισφορών από τον τζίρο!»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέο μηχανισμό είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, το τελικό ύψος των οποίων θα συνδεθεί με το εισόδημα, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Στο τραπέζι και ειδική εισφορά για μισθωτούς με μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν από τη CIA

"Η αμερικανική CIA θα προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν, δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως, Ρ. Ρήγκαν, αλλά και πρώην εκδότης της Wall Street Journal, Paul Graig Roberts. Η συνέντευξη έλαβε χώρα στην εκπομπή του διάσημου Alex Jones "Infowars" και ήταν εξόχως αποκαλυπτική", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι πίνακες με τις νέες μειωμένες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τι θα ισχύσει με το νέο τρόπο υπολογισμού των αποδοχών. Ποιες θα είναι οι μειώσεις για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους που αποχωρούν. «Ψαλίδι» στις καταβαλλόμενες συντάξεις άνω των 700 ευρώ. Κόλπο για έξτρα μειώσεις μέσω «επανυπολογισμού» ».

ΕΣΤΙΑ: «Γαλλικό κλειδί για την αξιολόγηση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, η Γαλλία αποφάσισε να διαδραματίσει για πρώτη φορά ενεργό ρόλο στην διαχείριση της ελληνικής κρίσεως, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων από το Βερολίνο, που την ασκούσε σχεδόν ανενόχλητη την τελευταία πενταετία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στη μέγκενη «ρετιρέ» και επαγγελματίες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη διάσωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να βάλουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, αφού η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή εισφοράς υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Θεσσαλονίκη «εκβάλλει» στον Θερμαϊκό

"Ενας καινούργιος εμπορικός πεζόδρομος, ο οποίος στην πραγματικότητα θα αποτελεί τη συνέχεια αυτού που ήδη παραδόθηκε στους Θεσσαλονικείς (από την Τσιμισκή μέχρι και τη Μακένζι Κινγκ), καθώς και μια πλατεία δίπλα στη Μητρόπολη, η οποία θα θυμίζει την ιστορικότητα του άξονα και συγχρόνως θα έχει το χαρακτήρα μιας "εκβολής" προς τη θάλασσα, σχεδιάζεται να διαμορφωθούν στο νότιο τμήμα της Αγίας Σοφίας", γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Διαβολοβδομάδα στα φορολογικά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «από σήμερα όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα διαπιστώσουν αύξηση του επιτοκίου και των δόσεών τους ενώ ως την Πέμπτη θα έχουν αναρτηθεί τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ».

ESPRESSO: Δόξες στον Σκορπιό

"Στιγμές δόξας θα ζήσει μεθαύριο ο άλλοτε παράδεισος του Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς ο Ρώσος κροίσος, νέος ιδιοκτήτης τον Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ετοιμάζεται να... ανοίξει σαμπάνιες και να δώσει το σύνθημα να αρχίσουν τα όργανα στο γλέντι του γάμου της κόρης του Εκατερίνα", γράφει η εφημερίδα. 

KONTRA NEWS: «Κλείνουν τα μεγάλα κανάλια»

Η εφημερίδα γράφει ότι «φαίνεται πώς έφτασε το τέλος των μεγάλων καναλιών, που εδώ και 25 χρόνια ποδηγετούν την πολιτική ζωή του τόπου και φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την τραγωδία που ζει σήμερα ο λαός και η χώρα».

STAR PRESS: Το φαρμακείο των οργίων

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι νεαρή φαρμακοποιός στην Εύβοια είχε διαμορφώσει έτσι το χώρο του φαρμακείου του εργοδότη της (που ζούσε στην Αθήνα), ώστε να δέχεται κι άλλου είδους πελάτες...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέα όρια για φοροδίκες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την αποποινικοποίηση σημαντικών αδικημάτων φοροδιαφυγής και μη καταβολής φόρων στο Δημόσιο ακόμη και αναδρομικά, για υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί στα δικαστήρια, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή».

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ALPHA και EUROBANK επιδιώκουν μη εμπλοκή ομολογιούχων

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τo Qatar θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank και το Fairfax στης Eurobank Ηπρόθεση του ΤΧΣ να συμμετέχει στην κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου με μετατρέψιμα ομόλογα Cocos με επιτόκιο 9% αλλά και με μετοχές σε ποσοστό 75% με 80% cocos και 25% με 20% μετοχές, προβληματίζει τις τράπεζες".