Σε εξέλιξη βρίσκονται, αυτήν την ώρα, οι πορείες διαμαρτυρίας που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού στην 80η ΔΕΘ.

 

Η πορεία του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, βρίσκεται αυτήν την ώρα στην Εγνατία και κινείται προς το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Νωρίετρα (19.55) βρισκόταν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την παραλιακή λεωφόρο κι ανέβηκαν την οδό Ν. Γερμανού.

Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ διαχωρίστηκε. Δημόσιοι υπάλληλοι και καθηγητές αντέδρασαν στην παρουσία των μεταλλωρύχων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και αποχώρησαν, σχηματίζοντας τη δική τους πορεία. Και τα δυο μπλοκ κινούνται προς την ΔΕΘ. Αυτήν την ώρα, η πορεία της ΓΣΕΕ (που ξεκίνησε πρώτη) βρίσκεται στην πλατεία Λευκού Πύργου. (20.00)

Στην Τσιμισκή βρίσκεται η πορεία των αναρχικών και της Λαϊκής Ενότητας. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Καμάρα και κινείται αντίθετα στη φορά της οδού.

Τέλος, οι οπαδοί του Άρη που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία των Ιερολοχιτών, δεν έγινε δυνατό να προχωρήσουν προς τη ΔΕΘ, λόγω ισχυρής αστυνομικής δύναμης.