Η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ δεν άρεσε διόλου σε ορισμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, από τη Θεσσαλονίκη!


Σε σύσκεψη στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, όπου παρευρέθησαν και οι  Φ. Κουβέλης , Π. Παναγιώτου , Χ. Μαυροκεφαλίδης, τονίστηκε ότι "η απόφαση για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ είναι ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των μελών, αποτελεί προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ και στις επιλογές του, που το κρατούν  προσδεμένο στη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, όπως υποδηλώνει η θέση του ότι δεν μπαίνει σε κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη ΝΔ".

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες, με ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζουν: "Δεν συμπράττουμε και  δεν ψηφίζουμε τον συνδυασμό ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ"!

Για τα μέλη αυτά χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία κύριο ρόλο να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, "πρέπει όμως να αναπτύξει την κυβερνησιμότητά του στο επίπεδο της εφαρμοσμένης πολιτικής υπερβαίνοντας τις σημαντικές αδυναμίες που ανεδείχθησαν  το 7μηνο της διακυβέρνησής του. 
Στο μπλοκ αυτό έχουν θέση και οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα απαλλαγούν από την σύμπλευση με τις συντηρητικές δυνάμεις και τις πολιτικές τους". 

Όσον αφορά το μέλλον τους στη ΔΗΜΑΡ, τονίζουν: "Συνεχίζουμε την συλλογικότητα μας ως πολιτική κίνηση, θα συμβάλλουμε στην ανασύνθεση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας μας και θα ψηφίσει ο καθένας μας, με κριτήριο την προώθηση της προοδευτικής διακυβέρνησης, το περιεχόμενο της οποίας έχει περιγραφεί στις αποφάσεις μας , τασσόμενοι  ενάντια στην παλινόρθωση  των συντηρητικών δυνάμεων και πολιτικών".