«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη για σταθερή κυβέρνηση τετραετίας», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, χαιρετίζοντας το εκλογικό ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου», τόνισε η κ. Γεννηματά, «θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους», ενώ υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το μήνυμα της ενότητας. «Κανείς δεν μπορεί μόνος του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Χαιρετίζοντας το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για «νέα δυναμική στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς».

«Η λεηλασία του πολιτικού μας χώρου τελείωσε οριστικά», συνέχισε, αναγνωρίζοντας ότι η πρόσκληση συσπείρωσε χιλιάδες πολίτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Αλ. Θεοχαρόπουλος, δήλωσε:

«Εμείς, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ - Κινήσεις Πολιτών, αποδείξαμε έμπρακτα ότι οι συνεργασίες είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας επιβράβευσαν».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ενθαρρυντικό για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ευχαρίστησε τους πολίτες.

«Δεσμευόμαστε ότι την μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα την συνεχίσουμε», παρατήρησε. Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τόνισε ότι τα προβλήματα της χώρας είναι πολυσύνθετα και απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασίες.