Ο Σταύρος Θεοδωράκης,εκτός από τα Χανιά ,θα είναι επικεφαλής στην λίστα του Ποταμιού ,στην Α΄Θεσσαλονίκης.

 

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα, από τον ίδιο τον επικεφαλής του Ποταμιού, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Η πρόσταση από το Ποτάμι στον Νικηφόρο Διαμαντούρο, να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και η αποδοχή της συνιστά μήνυμα προς την κοινωνία ότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να κυβερνήσουν κι όχι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζοντας τον πρώην ευρωπαίο διαμεσολαβητή και ακαδημαϊκό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι έχει επαφή εδώ και καιρό με τον κ. Διαμαντούρο,τόσο όσο ήταν Συνηγορος του Πολίτη στην Ελλάδα,όσο και τη δεκαετία στην αντίστοιχη θέση στην Ευρώπη.

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος ευχαρίστησε το Ποτάμι για την πρόταση και εξήγησε ότι την αποδέχθηκε,καθώς θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του πολίτη να αναλαμβάνει ευθύνες στις κρίσιμες περιστάσεις . «Θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση καθώς φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού και κάναμε μόνο λίγα βήματα πίσω», ανέφερε ο κ. Διαμαντούρος,ενώ όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες δεν το απέκλεισε. Σημείωσε,όμως, ότι είναι κάτι πρόωρο και τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει το Ποτάμι.

Ο κ. Διαμαντούρος απάντησε και στις επικρίσεις ότι εκφράζει εκσυγχρονιστικές απόψεις λέγοντας ότι δεν θεωρεί την λέξη εκσυγχρονιστής βρώμικη,αλλά ως άποψη να βαδίσει η χώρα προς την νεωτερικότητα. «Αρνούμαι να αποποιηθώ τα όσα έχω κάνει,αλλά είμαι έτοιμος να συζητήσω αν τα έκανα σωστά», είπε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού.

Σε επόμενη θέση του ψηφοδελτίου θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Καρκατσούλης ο οποίος ήταν επικεφαλής τον Ιανουάριο και εξελέγη.