Δύσκολο Σαββατοκύριακο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις αθηναϊκές επιλογές και τις Θεσσαλονικιώτικες αιτήσεις για τη λίστα της Α Θεσσαλονίκης…

 

Οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτές που προκαλούν τις… καραμπόλες, αφού είναι σίγουρη η είσοδος τριών νέων ονομάτων στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης –και μάλιστα σε εκλόγιμες θέσεις.

Πρώτο όνομα που “μπαίνει” ψηλά στη λίστα, είναι αυτό του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών καθηγητή Δημήτρη Μάρδα. Ακολουθούν οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Καρούμπης. Ειδικά το όνομα του πρώτου θεωρείται σίγουρο (σε εκλόγιμη θέση), αφού χρόνια τώρα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τριπλή είσοδος προκαλεί αναταράξεις. Μηταφίδης και Τριανταφυλλίδης “κατρακυλούν” στις θέσεις και –ειδικά – ο δεύτερος θεωρείται αδύνατο να επανεκλεγεί. Καθώς, μάλιστα, δεν αποτελεί στέλεχος από παλιά (είναι ΠΑΣΟΚοφερμένος), παρά τις καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, του χρεώνεται και… “λαφαζανικό” παρελθόν (κυρίως λόγω της στάσης του για τους αλληλέγγυους της ΕΡΤ3), φαίνεται να χάνει την κούρσα –αν και, στην πολιτική, “ποτέ μη λες ποτέ”. Όσο για τον Τρ. Μηταφίδη, είχε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα και στις προηγούμενες εκλογές, για να “μπει” στο ψηφοδέλτιο και η εκλογή του είχε θεωρηθεί απάντηση.

Ο πρώτος σε σταυρούς Γιάννης Αμανατίδης, που πρόσφατα πήρε κυβερνητική θέση, όπως και ο –υπουργοποιημένος από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Τάσος Κουράκης πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για τις πρώτες δύο θέσεις του ίδιου ψηφοδελτίου.

Βέβαια, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο, αφού όλα αυτά είναι σενάρια που μπορεί να ανατραπούν ως την ανακοίνωση των λιστών (ίσως και… μετά την ανακοίνωσή τους, αφού υπήρξαν προσεγγίσεις σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους)…