Μετά τις εκλογές θα εξετάσει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον φάκελο του τ. βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρεία που δεν έχει δηλώσει.
Την απόφαση αυτή έλαβαν τα μέλη της Επιτροπής στην σημερινή τους συνεδρίαση, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Χαραλαμπίδου, ενημέρωσε οτι η έρευνα για τον Παύλο Χαϊκάλη δεν θα περιοριστεί μόνο στην “offshore” εταιρεία, αλλά και στην παλαιότερη με τις αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Από την πλευρά του ο κ. Χαϊκάλης εμφανίστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής και κατέθεσε τα έγγραφα που, όπως τονίζει, αποδεικνύουν την αθωότητά του.
Υπογραμμίζεται πως ο έλεγχος των πόθεν έσχες βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπουργών έδειξε ότι υπάρχουν προβλήματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου, από τους 704 υπόχρεους, οι 10 δεν κατέθεσαν καν δήλωση πόθεν έσχες, οι 49 είχαν ελλείψεις σε παραστατικά-δικαιολογητικά, οι 31 εμφάνισαν αρνητικό πόθεν έσχες (δηλαδή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία) και οι 20 εμφάνισαν μηδενικές καταθέσεις.
Και η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου (εκτός του Παύλου Χαϊκάλη) θα εξεταστεί μετά τις εκλογές από την Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη παρά το ότι ένα μέλος της Επιτροπής πρότεινε να γίνει σήμερα ο έλεγχος του πόθεν έσχες του κ. Μητρόπουλου, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει πρόβλημα.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι το μέλος της Επιτροπής που εκτίμησε οτι υπάρχει πρόβλημα δεν είναι Βουλευτής.


από το naftemporiki.gr