Την άποψη ότι είναι νωρίς να σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις (παρά το ότι βρισκόμαστε 17 μέρες πριν τις εκλογές) εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των προέδρων των κοινοβουλίων.

 

Όταν δημοσιογράφοι της επισήμαναν ότι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό ποσοστό στη Λαϊκή Ενότητα, με την οποία συμπαρατάχθηκε ενόψει εκλογών, απάντησε:

“Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις, αλλά και για να τις μεθερμηνεύουμε. Υπάρχουν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι το κόμμα που ενέπνευσε την διεκδίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού και κυβερνητικού επιτελείου που ανέλαβε αυτό το  έργο. Δεύτερο, δυστυχώς, αυτό το ίδιο επιτελείο ανέλαβε και την ευθύνη των εκλογών με υπερεπείγουσα διαδικασία προκειμένου να εκκαθαρίσει από την Βουλή όλους και όλες όσοι και όσες αντιστάθηκαν στην μνημονιακή λαίλαπα και τον εκβιασμό. Ο λαός θα εκπροσωπηθεί γνήσια και όχι εικονικά την επόμενη περίοδο. Νομίζω, ότι το δίδαγμα που πήραν ορισμένες δημοσκοπικές εταιρείες από το δημοψήφισμα θα έπρεπε να το επεξεργαστούν λίγο πιο έξυπνα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το ζητούμενο είναι να μην παραιτηθεί η κοινωνία, το ζητούμενο είναι να αντιληφθεί ότι η ελπίδα κρατιέται ζωντανή, όταν εκείνοι που την υπηρετούν ενεργοποιούνται και ενδυναμώνονται σε όλα τα πεδία”.