Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, με θέμα «Το όραμα κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη για την επόμενη 10ετία» προκηρύσσει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

 

Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015.

O Διαγωνισμός ξεκινάει την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 και λήγει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν το έργο τους διαστάσεων Α3 (297 x 420 mm) ή Α4 (210 x 297 mm), σε έντυπη μορφή στα γραφεία του ΣΑΣΘ Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, Πυλαία, ΤΚ 55132 και το έργο θα πρέπει να έχει παραληφθεί από το ΣΑΣΘ το αργότερο έως την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα και ώρα 14:00μμ. Τα έργα που θα φτάσουν μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα αξιολογηθούν.

Το έργο θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο του δημιουργού, τόπος κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας δημιουργού ή κηδεμόνα (τηλέφωνο και email) και - προαιρετικά - από μια σύντομη περιγραφή ή τίτλο του έργου (έως 100 λέξεις).

Με την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται ταυτόχρονα την χρήση του έργου από το ΣΑΣΘ για λόγους προώθησης των δημοσίων συγκοινωνιών της πόλης.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν παιδιά και έφηβοι ηλικίας έως 18 ετών, ενώ ο κάθε συμμετέχοντας έχει δικαίωμα για αποστολή ενός μόνο έργου.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα διαγωνιστούν για τρία ισότιμα βραβεία ανάλογα με την ηλικία τους. Συνολικά θα δοθούν τα εξής βραβεία:

· Ένα(1) βραβείο για παιδιά προσχολικής ηλικίας 1-5 ετών

· Ένα(1) βραβείο για παιδιά σχολικής ηλικίας 6-12 ετών (μαθητές δημοτικού)

· Ένα(1) βραβείο για παιδιά-εφήβους ηλικίας 13-18 ετών (μαθητές γυμνασίου-λυκείου)

Κριτήρια επιλογής των έργων που θα διακριθούν είναι η πρωτοτυπία και η αμεσότητα μετάδοσης του μηνύματος.

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης των έργων και η τελική απόδοση των βραβείων θα ορισθεί από το ΣΑΣΘ.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε δημόσια εκδήλωση στην οποία θα μπορούν να παρευρεθούν όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν. Η μέρα και ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΣΑΣΘ.

Καθένας από τους τρεις νικητές θα λάβει ως έπαθλο… ένα ποδήλατο! Συνολικά θα δοθούν τρία ποδήλατα, ένα για κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΣΑΣΘ στο http://www.thita.gov.gr/ και στην επίσημη σελίδα του φορέα στο facebook https://www.facebook.com/sasth.thepta

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο 2310 483070 και ώρες 8:00-16:00.