Εντοπίστηκε ο ένας από τους ληστές που “χτύπησαν”, τον Ιούλιο του 2014, υποκατάστημα Τράπεζας στην Επανομή. Είναι ο ίδιος που, μαζί με συνεργό του, είχαν ληστέψει, τον Μάρτιο του 2015, σούπερ μάρκετ, πυροβολώντας κατά αστυνομικών!

 

Ο φερόμενος ως δράστης, είναι Έλληνας 27 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με δυο συνεργούς του, είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα της τράπεζας, κρατώντας πιστόλι, υποπολυβόλο και χειροβομβίδα, άρπαξαν ό,τι βρήκαν στα ταμεία και διέφυγαν.

Εναντίον των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της παράβασης του Νόμου περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλων διατάξεων.

Η ληστεία είχε γίνει το πρωί της 21 Ιουλίου 2014. Οι κουκουλοφόροι και βαριά οπλισμένοι δράστες είχαν αρπάξει από ταμείο και το χρηματοκιβώτιο, το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο όπου τους ανέμενε τρίτο άτομο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 27χρονος κρατείται, ήδη, στις φυλακές, μετά τη ληστεία που έγινε στις 13 Μαΐου 2015, σε σούπερ μάρκετ της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Τότε, οι δυο δράστες, αφού άρπαξαν ό,τι βρήκαν στα ταμεία, φεύγοντας πυροβόλησαν κατά δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχαν σπεύσει στο σημείο της ληστείας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.