Από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, ξεκινούν από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στη στάση και στάθμευση οχημάτων καθώς και ο έλεγχος των θέσεων Ελεγχόμενης Στάθμευσης,

στο πλαίσιο της επανασύστασης και πλήρους επαναλειτουργίας της υπηρεσίας.

Στόχος των ελέγχων είναι η διασφάλιση ζητημάτων ευταξίας και τήρησης της τάξης στους ελεύθερους χώρους της πόλης.

Οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν τις έγγραφες ενστάσεις τους κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων (κλήσεων) παράνομης στάθμευσης, οι οποίες θα εξετάζονται από αρμόδιους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, στο γραφείο του Γενικού Πρωτοκόλλου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος) για διάστημα τριών ημερολογιακών ημερών από την επόμενη ημέρα βεβαίωσης της παράβασης. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές οι ενστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση καρτών ωριαίας στάθμευσης για τις θέσεις - χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης για περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.ά., συνεχίζεται από το Τμήμα Τελών Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Δημαρχείο, 2ος όροφος, γραφείο 235 Γ', τηλέφωνα 2313 317273-2313 317268) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 έως 14:30).

Συνάντηση δημάρχου με τον διευθυντή Τροχαίας

SunanTaxiarxTroxaiasThess1

Το πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Αστυνομία και στη Διεύθυνση Τροχαίας συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επίσημων ανακοινώσεων για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές η έναρξη μιας νέας περιόδου για την αστυνόμευση της πόλης, χωρίς καμία ανοχή στην παραβατικότητα και στη βάση στενής συνεργασίας με στόχο τον αποτελεσματικό συντονισμό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έθεσε τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου, οι οποίες επικεντρώνονται στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με έμφαση στην παράνομη στάθμευση, τη διαφύλαξη των λεωφορειολωρίδων και την αστυνόμευση πολυσύχναστων δρόμων. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ακόμη ότι το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται επαφές του Δήμου με εκπροσώπους φορέων όπως τα ταξί και τα τουριστικά λεωφορεία, ώστε να αναζητηθούν τρόποι για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ενώ στόχος είναι, μεταξύ άλλων, και η επανεξέταση του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων.

Ο Διευθυντής της Τροχαίας, Ταξίαρχος, Φώτης Δομζαρίδης, διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η Τροχαία Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην αποτελεσματική αστυνόμευση και την πάταξη της παραβατικότητας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας και Δημόσιας Τάξης, Λευτέρης Κιοσέογλου, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Αστυνόμευσης, Μιχάλης Αλλαγιώτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς.