ΟΛΘ41Βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,χαρακτήρισε το λιμάνι ο πρόεδρος του ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννης Παντής, λέγοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία ιδιωτικοποίησης,ενώ συνεχίζεται και φέτος η κερδοφορία του οργανισμού.

Στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΟΛΘ, στη Διεθνή Έκθεση, από τον υπηρεσιακό υπουργό υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Φίλιππο Τσαλίδη ο κ. Παντής είπε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει θετικά στοιχεία και συμμετέχει ενεργά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

«Παρά την οικονομική κρίση, το λιμάνι αυξάνει συνεχώς τον όγκο των παρεχόμενων υπηρεσιών και βρίσκεται σε μια διαδικασία να βρούμε ποιοί θα κάνουν τις επενδύσεις στο μέλλον», τόνισε.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία σε πρώτη φάση θα διατεθεί το 51% του ΟΛΘ ενώ το υπόλοιπο 16% θα το αποκτήσει ο πλειοδότης του διαγωνισμού σε πέντε χρόνια, εφόσον ολοκληρώσει τις απαιτούμενες επενδύσεις., κ. Παντής έπαιξε την Πυθία: «Εμείς έχουμε άποψη. Νομίζω ότι θα βρεθούμε σε μια κατάσταση συντεταγμένα, προς μια πορεία που πρέπει να κάνουμε όλοι», είπε –κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε... 

Ο κ.Τσαλίδης, μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων, δήλωσε ότι ο ρόλος του ΟΛΘ είναι διττός, καθώς - όπως είπε - εκτός από την οικονομική διάσταση συμμετέχει ενεργά και στην ανάπτυξη του πολιτισμού, με ποικίλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στις κτιριακές του εγκαταστάσεις. Ωστόσο, ο κ. Τσαλίδης άφησε αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων σ΄ ό,τι αφορά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

«Η πολιτεία δεν στάθηκε πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες διαχρονικά, των διοικήσεων του λιμανιού για την αναβάθμισή του», είπε, προφανώς αγνοώντας ποιοι σκαρφάλωναν στα κάγκελα του λιμανιού πριν μερικά χρόνια... 

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, στη διάρκεια του 2014, μέσω του λιμανιού διακινήθηκαν 350.000 κοντέϊνερς, και ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 56,3 εκ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στην έκπτωση, ύψους 50% που παρέχεται στα αποθηκευτικά δικαιώματα των έμφορτων εμπορευματοκιβωτίων , των οποίων η παραλαβή καθυστέρησε εξαιτίας της τραπεζικής αργίας. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία για άλλα λιμάνια της Μεσογείου, όπου έχει εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας είναι συντριπτικά –εις βάρος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης…

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΟΛΘ, τελέστηκαν παρουσία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών,Αντώνη Μανιτάκη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου.